joi, 24 august 2017

Hai că ne-am lămurit și cu ”rasismul” de la Charlottesville, Virginia.Pe 25 iulie 2017 Trump l-a acuzat, într-o postare pe Twitter, pe guvernatorul Virginiei (Democrat și prieten la cataramă cu Hillary Clinton) - Terry McAuliffe - că i-a dat 700 000 dolari soției directorului FBI - Andrew McCabe, Jill MCCabe, care a candidat, fără succes, în 2015 pentru un loc de senator în statul Virginia.

Pe 12-13 august are loc marșul - autorizat de oficialități - al celor care se opun demolării statuii generalului Robert Lee. Ce face poliția statului Virginia? lasă bande de extremă stângă, așa-zis ”antifasciști” să atace marșul. Lucrurile degenereaza, violența erupe de ambele părți și rezultatul este cel cunoscut.

Urmează campania de demonizare a lui Trump, în presa stângistă - deși el a condamnat violența ”venită din multe părți” - arătând, în mod corect, că era la curent cu ticăloșiile guvernatorului de Virginia și cu realitatea din teren.

Continuă dărâmarea statuilor care amintesc de personalitățile confederate, statui care stau pe soclu de decenii, unele - de un secol.

Este normal ca, în urma unui război civil, reconcilierea națiunii să se facă dând o anumită satisfacție și celor învinși, care trebuie cooptați, nu zdrobiți. Franco a făcut asta în Spania, unde există un uriaș monument în ”valea celor cazuți”, care îi onorează în egală măsură, atât pe învingători, cât și pe învinși. Acum, urmașii ideologici ai celor care au ucis mii de preoți și de călugărițe în timpul războiului civil spaniol - republicanii, vor să îl scoată pe Franco din mausoleu și să dărâme monumentul.

De altfel, era de așteptat, câtă vreme înaintașii lor au dorit să dărâme Sagrada Familia (de unde credeți că s-au inspirat teroriștii noștri musulmani de astăzi?) și scoteau cu dalta și cu ciocanul crucile și orice alte simboluri creștine de pe monumentele funerare din cimitirele spaniole.

Niciun comentariu: