joi, 29 iunie 2017

Habemus...

Avem guvern. Primul ministru, din breasla Ponto-plagiatorilor, ne vorbește de ”reNUmerație”. Olguța - pixuța (gurile pline de rele zic - că ridica des de sub birou pixul pe care îl tot scăpa Vadim) ”devansează” lucrurile de la 1 februarie la... 1 martie. La Cultură a venit un promotor al ”Libertății”, iar Educația ne-o face sindicalistul ”Genunche”, care ne va ”Pop-i” în stil maramureșan, continuând munca antecesorului său - cel care avea două greșeli de ortografie, de la prima sa postare ca ministru (după cum mărturisește N. Manolescu). Lui i se mai spune și ”omul care scoate calculatoarele din priză” - să nu se vadă plagiatul Pont-ic. Mulți dintre miniștri (inclusiv ”premierul zero”) au fost evaluați de iubitorul de artă macabră Vâlcov, care i-a măsurat, cântărit și împărțit, dându-i/le zerouri cu virgule. Mai ales filosofului titular la Economie... A, să nu uităm de ”Pițiponc”... Ministrului Ilan - 7 case (Klaus este negru de supărare...) lucrurile i se par ”mișto” - în fața presei.

UDMR-ul nu a primit cu virgulă, ci din plin - pentru BAC, școli confesionale - continuă politica pașilor - șuturi mărunți în dosurile românilor.

Și în economie s-a pornit cu ”dreptul”: ministrul de resort a pus punctul socialist pe ”I” - a proclamat din prima naționalizarea Pilonului 2 de pensii, dând de pământ cu leul și cu bursa. Apoi s-a uitat la mutra supărată a lui Daddy, s-a rușinat și a retras prostia.

Poți folosi telecomanda și nu prea - că toată lumea numai de asta se ocupă. Dar, la maxima urgență, când voma vine cu putere, apeși cu disperare pe buton și - când nimerești canalul TV fără politică și crezi că ai scăpat - auzi că Ricky Martin și ălălalt gay, de-și zic ”bărbați” - se ”căsătoresc” - cică gemenii pe care îi au în grijă vor putea geme mai demn într-o ”familie” (sau se spune ”pedofilie”? - că, de când cu guvernul ăsta nu mai știu cum este corect - dar promit să mă uit în DEX, pe internet).
Pâna la urmă, voma te/se eliberează, totuși...

Niciun comentariu: