vineri, 7 aprilie 2017

Asa, domnule Trump - inca o data ati avut dreptate...

Dar nu ca ati bombardat Siria. Ci cu Suedia, ce-i drept, la ceva vreme dupa declaratiile dvs. Numai ce a intrat un camion in multime...

Cat despre Siria, nicio surpriza. Politica externa a SUA nu se putea schimba, de la Obama la Trump...

http://powerpolitics.ro/administratia-trump-probabilitati-…/

Iata - consilierul lui Trump, Steve Bannon - a fost scos din Consiliul de securitate Nationala si imediat SUA loveste Siria cu rachete de croaziera, pe motiv de atac chimic asupra rebelilor din provincia Idlib. Trebuie sa fii complet retardat sa crezi ca Assad, care se afla in ofensiva pe toate fronturile, ar apela la arme chimice, cu atat mai mult cu cat ONU a confirmat ca Siria a eliminat armele sale chimice - dupa o mascarada asemanatoare - cea din 2013. Atunci, Damascul a fost acuzat de rebeli ca a folosit arme chimice (in conditii asemanatoare, cu armata siriana in ofensiva) si pentru a evita un atac american, a decis sa renunte la ele.
Sa fie clar pentru toti istericii - daca te afli in ofensiva, nu ai nevoie sa recurgi la masuri disperate. dar, da, daca esti rebel si armata este aproape sa te infranga, poti apela la orice truc, pentru a primi sprijin international.

Ca sa preintampin vreun comentariu imbecil - Nu, nu sunt pro Putin. dar adevarul trebuie spus, indiferent ca ne convine sau nu - in Siria, Moscova este de partea corecta a baricadei, in timp ce SUA incaleca mai multe baricade, cu interese opuse, dintre care unele au o fata cu adevarat hidoasa.

Niciun comentariu: