duminică, 4 octombrie 2015

Săptămâna pe scurt

Așa cum era de așteptat, moțiunea de cenzură a PNL a căzut cu mult succes în Parlament. În virtutea ”interesului național”, oamenii generalului-izmană (re-re-evaluat de fostul președinte Băsescu) și banda lui Moliceanu au votat pentru guvern, pentru stabilitate, pentru ca impostura și infracționalitatea să rămână la putere. De bucurie, plagiatorul-șef s-a dus să se fotografieze între cămilele Iordaniei, care îi amintesc, cică, de oile de acasă: suportă să ducă în spate toți pungașii, cu pradă cu tot și nu crâcnesc - doar își rumegă supărarea și scot, uneori, câte un behăit trist.

Dacă nu a ieșit cu moțiunea, doamna Andreea Paul a încercat cu greva japoneză - pentru votul prin corespondență. Care grevă nu s-a ținut nici asta, că nu le-au venit banderolele albe regulamentare. Nu vă necăjiți, doamnă, că PNL este, oricum, într-o permanentă grevă japoneză, cu sau fără banderole - nu-i nicio diferență, stați liniștită.

Din puțul negândirii doamnei Udrea - cică ar exista studii care demonstrează următorul ”adevăr”: construirea de noi penitenciare duce la... creșterea infracționalității! Stimată doamnă, asta o știți (bănuim) de la președintele Norvegiei... Un hâtru spunea însă că doamna are dreptate: la ce sărăcie a creat clasa politică românească postdecembristă, mulți români vor prefera să stea în închisoare: cazare gratuită, trei mese pe zi, cablu tv, apă caldă, etc. Bașca șansa de a ajunge scriitor (sau tâmplar - ca Dănuț Senzaționescu).

Sorin Oprescu este bolnav... Foarte bolnav. Domnia sa nu face excepție - toți infractorii se îmbolnăvesc doar când intră în pușcărie. Pe nici unul nu-l ia durerea de spate, de ochi, de rinichi, de ficat, de oase sau de inimă când întinde mâna să ia șpaga. Nu înțepenește pe loc - nu, atunci ei sunt veseli și se simt perfect. Cum se văd însă la TV, cu cătușele puse, cum îî năpădesc toate bolile din copilărie și până la momentul arestării; și mai apar și alte câteva noi. Oprescu are nu mai puțin de 12. Unele boli sunt ereditare - se transmit de la tatăl securist (cu grade mari) către fiul infractor. Domnilor Roman și Geoană, nu sughițați: era vorba de de infractori dovediți; poate sughiță însă dl. Oprescu... (în spiritul exprimat mai sus, un alt român era de părere că ei devin infractori de nevoie, tocmai pentru a se putea trata medical corespunzator).

Obama și-a pus cenușă în cap pentru eroarea de la Kunduz, unde un avion american a ras, cu precizie, un spital cu personal medical internațional, lovindu-l în plin de 4-5 ori, deși, timp de o oră, cât a durat atacul, cei de acolo au sunat cu disperare la Kabul, încercând să oprească tragedia. Speriat de cele întâmplate, Obama i-a cerut omolugului rus să oprească imediat bombardamentele în Siria, pentru a evita, bănuim, tragedii asemănătoare. Desigur, nu avea nici un rost ca Obama să se adreseze cu astfel de rugăminți USAF, care (cunoscut lucru) are o tradiție în domeniu: în timpul celui de al doilea război mondial bombardierele americane, plecate spre sudul Germaniei și-au vărsat de câteva ori încărcătura mortală peste capetele neutrilor elvețieni, iar în 1999 avioanele B2 au spulberat clădirea ambasadei R.P. Chineză de la Belgrad. Adică, toată lumea știe - americanii stau prost la geografie și orientare turistică, asta este...

3 comentarii:

Răzvan Codrescu spunea...

Excelent text. Îl pot prelua și pe blogul meu?

Mihail Albisteanu spunea...

Îmi cer iertare, abia azi am intrat și am văzut ce ați scris. Sigur, oricând.

Răzvan Codrescu spunea...

Mi-am permis sa il postez anticipind acordul dvs., caci si-ar fi pierdut actualitatea. Va multumesc si va doresc o toamna cit mai buna.