joi, 24 septembrie 2015

Sarabanda morților-vii

Ptiu, drace! O stafie străbate televiziunile! Este mumia fostului președinte Emil Constantinescu. Nemaivazându-l demult, mă gândeam că a adăstat lângă Ramses al II-lea - pentru Înviere. Dar nu, este viu și agitat. A prins în sfârșit camera TV și singurul lucru care l-a interesat - să îl comunice publicului (înspăimântat de apariția sa) a fost acela că Băsescu a fost și este comunist, securist și ”cel mai corupt om din România”. Aferim, domnul președinte, curat comunist, securist și corupt, dar aș avea și eu vreo două întrebări pentru Domnia Voastră:

Ca președinte necomunist - cum de ați reușit dvs (era să spun - să vă faceți de râs, dar hai să mă abțin) să nu condamnați comunismul, să nu dați CNSAS dosarele fostei Securități, să nu mișcați un pai în Justiție (în mandatul dvs corupția era la fel de mare ca în timpul lui Năstase, mai apoi) și, în general, să fiți ”învins de Securitate - în ceea ce privește comunicarea”? Să întreb, domnule președinte (care condamnați ”comunismul” lui Băsescu) - v-ați contaminat de nesimțire de la Haznaua 3? Oare dvs. (născut la Tighina, hmmm) nu erați, în timpul Împușcatului, secretarul PCR - șef pe la Universitatea București (sau numai la Geologie?). Erați sau nu erați comunist cu ”foncție”? Aa? Pot oare - așa cum presupuneți dvs despre alții - să presupun că și dvs erați cel puțin turnător la Secu`? Sau că aveați și ”greutăți” pe umeri?

Deci, domnule Constantinescu - v-a învins Securitatea sau v-a învins securistul Băsescu? V-a învins pentru că a avut curajul să facă ceea ce dvs nici măcar nu ati îndrăznit să articulați? Suferiți că de Băsescu încă se vorbește, iar pe dvs toată lumea v-a uitat? Domnule Constantinescu, nu cumva ați fost învins de propria dvs. incompetență?

Tot domnul Constantinescu laudă ”cultura domnului Marga”, care ”a decelat” în mesajele de campanie ale PDL elemente ”naziste”. Cum, Doamne iartă-mă, tocmai (și numai) un politruc notoriu, descoperitor al inventării caloriferului de către români, a găsit apropierile astea?

Avem și un alt nesimțit, itinerant pe sticlă - CP Moliceanu - 5 neveste, care vorbește și el de funie în casa spânzuratului. Acest mediocru absolut este deranjat de ”securistul Băsescu” - deși domnia sa a crescut într-o casă conspirativă (având în vedere că tatăl său adoptiv era turnător cu acte al Securității) unde, putem bănui, și-a format caracterul ”deosebit” pe care îl probează atât în viața privată, cât și în cea publică.

Dragi tovarăși, o fi Băsescu securist, comunist, dictator și corupt, dar chiar credeți că am uitat cu toții cine sunteți și de unde veniți VOI? VOI sunteți cei care să acuzați? VOI, care sunteți în culpă? Râde ciob de oală spartă, dragi tovarăși - spuneți că supa s-a acrit, dar chiar VOI vă descompuneți în ea. Și, pe lângă asta, mai sunteți și incompetenți, netalentați și insipizi - proști și lipsiți de charismă. Nu ați vrea să ne mai scutiți? Ne-am săturat de mutrele și de cuvintele voastre ipocrite.

Niciun comentariu: