luni, 10 noiembrie 2014

România este o țară atipică în UE

o țară în care trecutul, prezentul și universurile paralele se întrepătrund. Există tot felul de întrepătrunderi și interferențe:

De exemplu, BOR se bagă în politică - mitropolia Clujului dă indicații prețioase preoților și credincioșilor - să voteze și să militeze pentru un președinte ”român și ortodox” (în altă parte - la sfânta mănăstire Cozia, ți se spune direct cu cine să votezi - să nu creadă cumva unii că ”Johannis” este nume românesc).

La Sebeș, primăria a decis să acorde unei femei cu 3 copii un ajutor de 300 de lei, drept compensație pentru că, nopți la rând, a fost nevoită să suporte compania extrem de deranjantă a unor fantome - din casa în care tocmai se mutase - tot Biserica a rezolvat și problema aceasta spinoasă - și acum femeia și chiar și fantomele pot să meargă liniștite la vot și să urmeze indicația înalților ierarhi.

Depășind aceste probleme în principal transilvănene, ne îndreptăm la sudul Carpaților, unde locatarii cimitirelor din Dragnea Land se odihnesc după turul întâi și așteaptă cu nerăbdare turul al doilea al alegerilor. Ei s-au declarat mulțumiți că au primit sprijinul (de altfel așteptat) al peste 960.000 de cetățeni care au votat, pe teritoriul României, pe listele suplimentare (participanți la campania de promovare - ”Dacă vrei dosar penal/Fă turism electoral”) și au specificat că doar împreună (dar nu fără ajutorul de neprețuit al spectatorilor Antenei 3 de la orașe și sate) vor reuși să-l ungă pe premierul en titre președinte al tuturor românilor (fie ei vii sau morți) din țară - că provocatorii ăia din diaspora au exact ceea ce merită: două secții și jumătate, unde pot să voteze până în noiembrie 2019.

În fine - toată lumea trebuie să se alinieze efortului pentru scopul comun și să contribuie; nu se admit defecțiuni - doamna ministru Petrificescu a fost clară: prostituatele să se legalizeze și să cotizeze - prin impozitare. BOR nu a comentat declarația și gurile atee spun că, la o adică, Biserica ar putea închide ochii, dacă doamna în cauză va susține în continuare că un ONG, ca BOR, nu poate fi impozitat, nici măcar atunci când primește onorariu pentru disciplinarea fantomelor sau chiar a enoriașilor cu drept de vot.