vineri, 14 noiembrie 2014

Răul cel mai mic sau despre cine este român și ortodox

Domnul Klaus Iohannis nu este perfect; de fapt, are destule defecte - mai ales prin raportare la funcția pe care vrea să o ocupe: cea de președinte ales al României. Este încet, plictisitor, total lipsit de charismă. Nu are nimic din spiritul vioi, latin, al românului. Asta spre deosebire de fâșnețul, volubilul și zâmbărețul Victor Viorel Ponta, care trece mult mai bine sticla.

Domnul Klaus Iohannis este un sas protestant; spre deosebire de el, Victor Viorel Ponta este român și ortodox (mă rog, poate româno-italiano-albanez - never mind). Domnul Klaus Iohannis are 6 case; înțeleg că Ponta Victor Viorel are 7.

Domnul Klaus Iohannis cochetează cu oportunismul - odată era în spatele lui Geoană, era premierul ”Grivco”; altădată susținea (chiar și indirect) suspendarea aberantă din vara anului 2012. Nu-l poate însă ”bate” pe Victor Viorel Ponta - pentru care oportunismul este o profesiune de credință, încă din tinerețe.

În ciuda imperfecțiunilor sale și a campaniei mizerabile - negativă, dusă de PSD (au folosit, pe post de agenți electorali, inclusiv găinile de la Cornu - probabil cele neouătoare - pe care le-au aruncat, mai mult moarte decât vii, în curtea ACL) - la o rapidă sumarizare, domnul Klaus Iohannis pare să reprezinte (dintre cei doi) ”răul cel mai mic”.

Mai ales că nu a vândut copiii - nu pentru organe: copiii sunt bine mersi peste ocean. Dar mai ales pentru că este un neamț așezat și cumpănit, muncitor și constant, egal cu sine însuși - un domn - în limbaj, atitudine, gândire și comportament. Spre deosebire de Victor Viorel Ponta - mincinos, fără scrupule și, cel mai grav, neserios - chiar și atunci când face răul, un păcălici, sforărit de Maior. George Maior. Câte critici și câte înjurături nu li s-au adresat lui Băsescu, Iliescu, Iohannis... dar niciodată ceva asemănător cu ”Mickey Mouse” sau cu ”Puie Monta”. V-ați întrebat vreodată de ce? Simplu, pentru că poporul simte... Oricât s-ar strădui o lipitoare ca Gâdea, oricât și-ar da ochii (sau buzele) peste cap, oricât ar accentua pe defectele și vinile reale sau închipuite, nu ar reuși niciodată să impună (nici celor mai spălate creiere, care urmăresc, în transă, emisiunile Haznalei) porecla de ”Mickey Mouse” pentru Traian Băsescu - el este ”marinarul”, ”chiorul”, ”piratul”, ”matrozul”... Sau, vă închipuiți Piața Universității apelându-l astfel pe Ion Iliescu? Nu, pentru că pur și simplu nu merge, nu ține. Până și un zero jurnalistic ca Gâdea știe asta - și nu a încercat niciodată să îl prezinte pe Iohannis în rol de păcălici - pentru că nu ar fi credibil și nu ar prinde. Pentru că nu ne putem închipui vreo scenă în care Klaus Iohannis să țină locul lui Ponta, la Cotroceni, alături de ministrul Petrescu - uitându-se în tavan, încurcat de întrebările lui Băsescu. Despre Ponta, da, se poate spune asta - și oamenii îl poreclesc pe individ, ca atare. Vi-i închipuiți pe opozanții PSD numindu-l pe Dan Voiculescu ”păcălici” sau ”Mickey Mouse”? Nu: i-au spus ”varan” - simțind că CTP-ul a avut mare dreptate când l-a denumit așa. Deci - viitorul președinte al României poate fi un păcălici. Nu știu dacă există ceva mai nepotrivit pentru funcția clamată.

Este Victor Ponta român și ortodox? Când plagiezi, minți, aperi corupții - ești ortodox? (Sigur, se poate întreba și altceva: când te implici în campanii electorale, în politică, după ce altădată ai acceptat, în tăcere și rușine dărâmarea bisericilor, te numești biserică ortodoxă - națională?!). Ponta, care” îi unește pe români”, cel ”mândru că este român” - nu poate spune corect nici două strofe din imnul național și habar nu are care este primul rege al României (vorba lui Cartianu). Nu mă interesează să am un președinte ”mândru că este român” și ortodox. Vreau un președinte care să fie mândru că nu minte, nu fură și că nu acoperă minciuna și hoția.

Iohannis nu este ortodox - dar asta îl face mai puțin creștin, mai puțin corect, mai puțin civilizat? Este mai puțin român pentru că este etnic german? Nu au fost germanii Carol I și Ferdinand cel Loial, regina Maria - născută în Kent/Anglia mult mai români decât mulți dintre conaționalii noștri neaoși? Carol I spunea despre prințul Carol (viitorul rege Carol al II-lea) că este primul român din familie - pentru că înjură și face datorii. Dacă în acest sens Iohannis nu este român - atunci bine că nu este!

Dacă merită să merg la vot? Sigur că merită - și pentru asta s-a murit acum 25 de ani și cine spune că votul nu contează și că ”iese cine trebuie” (sau cine numără voturile) nu face decât să colporteze o prostie și o minciună extrem de interesată. Dacă merge la vot (a mers și în turul I) venerabilul Neagu Djuvara (interviu recent la ”Nașul TV” - luat de Turcescu - na..., asta este), la 98 de anișori împliniți, este o rușine de neșters pentru orice român care nu o face.

Sunt român și sunt ortodox. Și pentru că nu vreau să văd impostura, incompetența și minciuna rânjind a pagubă (pentru noi) din fruntea țării, pentru că nu vreau să mă întorc într-un comunism cosmetizat, pentru că nu vreau ca țara să fie la discreția baronilor roșii și a găștilor lor interlope, pentru că m-am săturat să-i aud pe românii transilvăneni că s-au săturat de România (poate că da, ar trebui să treacă batalioanele române Carpații - dar invers, cum se striga la Cluj), pentru că, dacă ”toți sunt la fel - corupți” - este mai bine să nu fie o singură gașcă la putere (măcar să împărțim răul), pentru că Merkel conduce Europa, iar pe Hollande îl conduce zona de sub curea, pentru că prefer zgârcenia ardelenească țigăniei coclite care se instalează, treptat, la est și la sud de Carpați, pentru toate acestea și pentru încă multe altele, votez, duminică, KLAUS IOHANNIS.

Niciun comentariu: