marți, 11 noiembrie 2014

O campanie ”civilizată”

Bannere: ”Ponta este singurul care apără pensiile”; ”Ponta a micșorat impozitele”.

Telefoane în turul întâi al alegerilor prezidențiale (oraș moldav) - date pe după-amiază celor care primesc de la primărie ajutoare pentru încălzire: ”Ați fost la vot? Nu? Mergeți la vot și ajutați-l pe domnul Nichita...”

Profesorilor li se dau ajutoare pentru cărți și li se promit banii din urmă și creșteri salariale - în 2015.

Polițiștilor li se dau Dacii Duster noi; studenții primesc liber două zile, să meargă acasă, ca nu cumva să facă scandal în orașe în ziua de 16 noiembrie.

Slogan (propagat, pe alocuri și de membri ai BOR): ”Votați un președinte român și ortodox”.

Găini moarte și vii (asta de la Dragnea li se trage) - aruncate (cu mesaje gen - ”lașul de Johannis”) în curtea sediului ACL - la momentul vizitei acolo a șefului PPE, Joseph Daul.

Lider PSD - Satu Mare - ”babele, în patru labe, trebuie scoase la vot”.

Doar câteva exemple de metode gen 1946, transplantate în România de început de secol XXI. Și, tot ca și atunci (chiar dacă nu la același nivel, pentru că suntem totuși în UE), ticăloșiile comuniste sunt aruncate în cârca adversarilor politici: la 8 noiembrie 1945, comuniștii au ucis oameni la demonstrația de ziua regelui și au dat vina pe opoziția democrată - căzătura morală Ana Pauker era atunci pe cai mari. Astăzi, o altă căzătură morală, mincinoasa patologică G. Firea a avut nerușinarea să acuze echipa de campanie a ACL că este responsabilă de ”înscenarea” cu găinile de la sediul ACL.

Nu mai amintesc de ceea ce s-a întâmplat cu votul din străinătate. Mai lipsește să schimbe rezultatele alegerilor - tot ca în '46.

2 comentarii:

deep strasz spunea...

Iohannis

Mihail Albisteanu spunea...

Da, dar în certificatul de naștere este trecut Johannis.