duminică, 21 septembrie 2014

Tristul colonel Turcescu


Mărturisirea din seara asta a fost făcută probabil sub o presiune puternică, nu ca urmare a unui proces târziu de conștiință. Omul a început să amestece minciuna și spionita cu religia (cam mare nesimțirea, aș spune) și ne-a sfătuit pe toți să ne eliberăm de poverile nemărturisite, ca să ne exercităm bine meseria. Oare domnul colonel nu știe că există totuși și oameni curați, care nu au nevoie să mărturisească nimic - pentru a-și putea desfășura activitatea?

Turcescu numai că nu a plâns - B1TV. Pe mine nu m-a convins, mi s-a părut un om hăituit, nu unul iluminat și eliberat. Dacă a fost sincer chinuit de remușcări și nu a fost rău intenționat, atunci este inconștient. Validează toate minciunile Antenei 3 - care a vorbit de nenumărate ori despre ”colonelul Turcescu” și care acum își vede confirmată una dintre marote. Eu zic să nu începem sa (îl) plângem pe Turcică, ci să încercăm să rămânem în realitate. A mințit până acum - ce garanție avem că nu ne manipulează și acum? Fiecare are dreptul să creadă în - și să se înduioșeze de orice; dar eu nu m-am născut chiar ieri...

Robert Turcescu este de neiertat - nu pentru că a fost colonel, nu pentru că a mărturisit, ci pentru momentul în care a făcut-o. ”Spovedania” lui Turcescu dă o lovitură puternică Opoziției, în cel mai nepotrivit moment și îl ajută foarte mult pe Victor Ponta. Oare în primăvară nu putea avea criza asta de ”conștiință”? Acum s-a găsit să sufle, ipocritul, în pânzele roșii ale PSD și în cele negre ale Antenelor?

Banciu despre Turcescu - 21 septembrie - dur, dar corect:
 

Niciun comentariu: