joi, 25 septembrie 2014

Protest al Asociației Clubul Libertății

Asociația Clubul Libertății își exprimă profunda indignare și protestează cu toată determinarea față de invitarea fostului prim-ministru al României, Adrian Năstase, la postul public de televiziune, în cadrul emisiunii „Vorbește liber”, de marți, 23 septembrie 2014.

Adrian Năstase nu și-a ispășit pedeapsa de privare de libertate la care a fost condamnat, el aflându-se în afara penitenciarului, sub supraveghere judiciară, doar pentru că vârsta înaintată l-a scutit de o perioadă de detenție. Având în vedere atât timpul foarte scurt care s-a scurs de la eliberare, cât și declarațiile sale la adresa sistemului juridic din România, făcute în și în afara penitenciarului, cu greu se poate prezuma că el și-ar fi corectat comportamentul. Un infractor cu pedeapsa încă neexecutată în fapt, nu are abilitarea morală de a da lecții națiunii și încă de la de la postul public de televiziune.

Amintim că infractorul Adrian Năstase s-a adresat, pe blog (deși, legal, acest lucru nu este posibil), opiniei publice și atunci când era închis și faptul că acest individ, încă nereabilitat legal, poate vorbi acum liber, nu reprezintă un motiv să fie invitat să vorbească națiunii; un infractor care nu și-a încheiat reeducarea nu poate avea pretenția să dea lecții altora.

Asociația Clubul Libertății consideră o infamie prezența infractorului Adrian Nastase într-o emisiune de dezbatere, la postul national și estimează că după această gravă eroare Televiziunea Română este definitiv compromisă. Având în vedere ineficiența acestei instituții, lipsa sa de rentabilitate economică, schema de personal extrem de încărcată, lipsa de profesionalism a multora dintre angajați, desele gafe, care, de-a lungul timpului, au grevat asupra imaginii sale, singura soluție este, în opinia noastră, desființarea, în vederea restructurării sale din temelii.

De aceea, Asociația Clubul Libertății cere imperativ nu doar demiterea conducerii TVR, ci închiderea acestui colos cu picioare de lut, până la găsirea unei soluții (poate având la bază modelul adoptat în Grecia) care să însemne apariția unei televiziuni publice care să se bazeze pe competență, profesionism și rentabilitate.

Niciun comentariu: