marți, 9 septembrie 2014

Până când?

Din nou realizez cât de departe suntem de democrațiile occidentale: la ani-lumină. Pomeneam ieri de eunucul politic Victoraș Ciorbea. Celălalt Victoraș - zis și Viorel, s-a produs astăzi în fața presei, ca reacție la declarațiile de ieri ale președintelui. Întrebat clar ce va face cu șeful Jandarmeriei (Băsescu a cerut ieri demiterea lui, după lipsa de reacție față de agresarea unei jurnaliste), a răspuns că el nu va fi un președinte care să-și atace adversarii politici...(!!) Întrebat despre reacția comunității evreiești, exprimată de Aurel Vainer, deputat, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România (care a condamnat răspicat asemănarea făcută de Ponta între ”regimul Băsescu” și nazism), Victoraș a spus că ”trebuie să fie... o neînțelegere”.

Pentru numele lui Dumnezeu - fii oficial al statului și fă așa ceva în Marea Britanie, Germania, Olanda, chiar în Franța sau Spania: vei zbura imediat din funcție! Te vor obliga opinia publică, presa. La noi, bătaia aceasta de joc la adresa cetățeanului, a democrației, devine cotidiană. Este și urmarea anilor de deversări de dejecții ale Haznalei 3, care a ajuns să arate albul și să îți spună (zâmbind oligofren - ca Gâdea, sau zbierând patologic - ca Badea) că este de fapt negru-tăciune.

Actuala putere îi adună în jurul său pe cei mai găunoși indivizi - inclusiv din presă. Vorbeam recent de Ciorbea, Vâlcu, Pieleanu. Nu mai amintesc de Radu Tudor, această gorilă morală, care spunea ieri că Băsescu era beat când a făcut declarația de la Cotroceni. În statele sus-amintite, o astfel de afirmație (evident, neprobată) te elimină din presă pentru totdeauna, nimeni nu se mai uită la tine; desigur, el nu este om de presă, ci ”haznagiu”.

Tovarășul Cornel Nistorescu, atunci când nu lovește cu mașina motocicliști, la ceas de seară, are ca ocupație terfelirea adversarilor chinezoiului plagiator. Duminică a șters pe jos cu Monica Macovei - care era invitată în emisiune la TVR1. Mai lipsea doar să-i spună (plagiindu-l pe Varan) ”îmi face plăcere să vă jignesc, doamna procuror Macovei.” L-aș aminti aici și pe Bogdănel - ”morsă competentă” Chireac, pe care îl bănuiesc - că și-a îngurgitat din greșeală caracterul, alături de cele 15 feluri de mâncare de la masa de prânz. Inteligența, care nu le lipsește multora dintre ei, face ca vina să le fie mai mare și ticăloșia mai hâdă.

Dacă ești un om educat, cu bun simț, care te-ai acomodat la valorile democrației vestice (Macovei, de exemplu), cum poți să faci față la așa ceva? Nu poți. Tocmai de aceea, singurul care a rezistat și care și-a îndeplinit o parte din obiective a fost comandantul de navă, care știe cum se pună golanii lași cu botul pe labe. Și totuși, până când acest popor (când spun ”popor”, mă refer la oamenii cinstiți, muncitori și întreprinzători pe care îi mai are încă țara asta, nu la turma de urmăritori lobotomizați ai Haznalei) va mai suporta în fruntea sa șleahta asta neverosimilă de lichele și impostori, care, de peste două decenii, îi refuză României normalitatea europeană?

........................................................................................
Bineînțeles, în timp ce Aurel Vainer spune că declarația incriminată reprezintă ”o mare greșeală politică”, Ponta-Buratino răspunde că apreciatul intelectual ”a fost indus în eroare de propaganda băsistă”. Fără comentarii - despre această nouă jignire...

Niciun comentariu: