miercuri, 7 mai 2014

Spre care Europă?

La începuturile sale, ideea europeană era lansată ca una generoasă: pace pe continent, circulație liberă a bunurilor, valorilor, persoanelor, ideilor,  posibilitatea de a munci și a învăța pe un spațiu larg. Toate acestea, însă, într-o Europă a națiunilor, expresie a unității în diversitate. Proiectul a evoluat și a devenit extrem de complex și (din păcate) de complicat. Instituțiile europene au cunoscut o structurare de apreciat, însă ideologia motivațională inițială a avut mult de suferit. Totul pare să se topească acum într-o pastă uniformizantă de rău augur, unde tronează grija pentru cuplurile gay, pentru al treilea gen, pentru tot felul de aberații și enormități. Deși Dreapta ar trebui să se opună demenței stângiste, acest lucru nu se întâmplă: popularii au involuat profund de când au ”descins” din creștin-democrați, iar conservatorii lui Cameron au votat mariajele gay în propriul parlament!

Dar pericolul venit din Stânga este cu mult mai mare, căci acolo sunt lansate toate aceste idei, care vizezază, în ultimă instanță, apariția SUE - un stat european cu o identitate artificială, în care minorități patologice se vor afla la cârmă și unde ideea de identitate națională va fi o crimă în sine. Pentru a emite astfel de idei și pentru a le impune ai nevoie de oameni de condiție modestă, cât mai puțin instruiți. Un astfel de om este candidatul socialist la președinția CE, Martin Schulz, coleg de vederi politice cu augusta Catherine Ashton, ministru de externe al UE, cea care nu cunoaște nici o limbă străină (vorbește doar engleza maternă). Iată ce declara liderul socialist, la o vizită în România, în legătură cu ”temeinica” sa instruire:sau aici

http://stiri.eclub.ro/stire/?1145259

Acesta este omul pe care plagiatorul mitoman vrea să îl promoveze la conducerea Comisiei Europene și pe care l-a adus din nou la București, odată cu debutul campaniei electorale în curs. Un personaj căruia îi place să manipuleze lucruri pe care nu le înțelege - el a fost proprietar de ”librărie”, dar, neavând nici studiile medii terminate, putem spune, fără a greși, că îi plăcea cartea doar ca bun vandabil. Evident, face casă bună cu unul căruia îi plac diplomele obținute prin plagiat.

Stau să mă întreb ce intelectual adevărat, care a muncit întreaga sa viață pentru diplomele obținute, ar putea vota astfel de oameni, astfel de partide. De asemenea, nu contenesc să mă mir cum cetățeni care consideră că aparțin categoriei amintite mai sus, se uită, fascinați, seară de seară, la Haznaua Varanului, pentru a înghiți însăilările unor nefericiți de joasă condiție intelectuală și morală, practic, niște rebuturi (eclatante, însă) ale școlii și societății românești.

Celebrul și plictisitorul saltimbanc frustrat:

Iar slugărnicia lui Gâdea este concurată doar de incompetența sa (episodul MRU este doar un mizilic), sau poate de obediența lui Radu Tudor, care, aseară, mergea pe urmele premierului grobian, numind-o pe Elena Udrea (despre care, personal, nu cred că are competențe de a ocupa un post de decizie în administrație) ”parașută” - într-un mod cu totul străveziu. Oriunde în Europa, un astfel de atac la adresa unei femei - concurent în politică, te descalifică total ca politician și nu mai puțin ca jurnalist și te scoate pentru totdeauna din viața publică. Nu există nici un fel de scuză pentru astfel de mârlănii - iată un alt motiv pentru care îmi mențin părerea că suntem ultimul stat sălbatic al Europei. Cu asemenea politicieni și jurnaliști și cu astfel de votanți în țară, cu astfel de tendințe la Bruxelles, spre ce fel de Europă ne îndreptăm?

Niciun comentariu: