duminică, 18 mai 2014

Femei cu și fără barbă și (prea puțini) bărbați politici - câteva instantanee de campanie

Campanie care a fost doar în parte dedicată problemelor europene - a fost mai mult o campanie mascată pentru alegerile prezidențiale. Nu doar emisiunile de televiziune, dar chiar și afișele și bannerele atestă acest lucru. Mutra impertinentă a lui Ponta tronează peste tot, singură, sau alături de fețele baronilor locali. Eurocandidații sunt mai la o parte - Cătălin Ivan stă stingher pe afiș, separat prin cunoscuții trandafiri de ”cuplul” Ponta - G. Nichita. Victor Viorel aduce cumva cu Titulescu - zis și ”ultimul peceneg”, o figură cu adevărat ”masculină”. ”Tata socru”, de când cu accidentul de vânătoare, are un sex nedefinit. Dragnea ar avea ceva șanse să se încadreze în gen, mai ales că posedă și mustață, dar imaginea sa este neclară, căci este mai tot timpul plecat în lumea umbrelor, după voturi. Iar Măzăriche-constănțeanul este doar un măscărici. Fie și unul național - o fi ”ambivalent”...

Crin Breton Antonescu (zis și Mireille Mathieu - Vadim dixit) repetă, hotărât: ”dacă PNL nu ia 20%, DEMISIONEZ” (din fruntea partidului). Mai demisiona odată, prin vara lui 2012 - ”ori tu, ori eu!” - dar apoi s-a făcut (și el) că plouă și a rămas să le țină de urât lui Ponta și marinarului - ba chiar se spune că a ținut lumânarea, când, în toiul nopții, s-a semnat, la Cotroceni, pactul de coabitare.

Papagalița Daniel Constantin (pentru prieteni - „ăla micu”) reia, neostoit, pe ton suav, gâjâitul bolnav al Varanului. Kelemen Hunor șoptește... nu contează ce - el pare permanent că leșină. Unele stridențe vocale se fac auzite doar în momentul în care ungurii au ceva de cerut. Și când nu au?

MRU - un tânăr domn politicos. Între atâtea femei bărboase, el pare să aibă încă probleme cu tuleiele și crizele adolescenței. Politice. Neamțu nu-i așa politicos; însă este Berbec, nu oaie...

Și Predoiu este politicos, poate chiar prea - un om manierat, silit, spre disperarea sa manifestă, să locuiască, un timp, într-un tractir politic. Vasile Blaga ar fi bărbat - păcat însă că doar la nivel de buldog. Unul care și-a pierdut stăpânul, pe care l-a mușcat, nervos, de picior. Că, de, osul e os...

Iar stăpânul este încă în formă. Puțin trecut, motiv pentru care promovează... femeile. Nu cele cu barbă, ci blonde și atrăgătoare, vizibile chiar și de la înălțimea unui salt cu parașuta. PMP-ează... Că nici acolo nu-i rost de masculi alfa - cel puțin, pe Paleologu, Bakonski, Oprea și pe Papahagi nu mi-i pot închipui în această postură.

Becali, bărbat adevărat, războinic al luminii (de neon, la penitenciar), s-a maimuțărit în fața presei, în ziua sa de libertate, ca o codană miorlăită. Și el credea că rage ca un leu - când anunța că va fi eliberat, ca fiind bolnav - dar asta numai până în noiembrie, când președintele Ponta (pac-pac) îl va grația.

Ca de fiecare dată, Vadim s-a lamentat, bărbătește, că se pregătește ”o uriașă fraudă electorală” (el fiind victima, evident). Și-a făcut totuși campania, într-o manieră masculină, înjurând ca un birjar pe oricine avea prosta inspirație (și aici a încasat-o, radiofonic, un nefericit membru al PNL) să îl întrebe de ce mai vrea un mandat la Bruxelles, dacă în precedentul a fost deja autorul a zero inițiative legislative și intervenții în forul european.

Altfel, atunci când nu are în capul cui să verse căldarea cu lături, Tribunul poate fi și inspirat. Cu câteva săptămâni înainte ca Eurofakevisionul să ne blagoslovească cu femeia cu barbă, Conchita cârnat, el a fost cel care a impus în conștiința publică această sintagmă, cu care l-a gratulat, prin telefon - în direct, pe Remus Cernea, aflat în studioul B1TV. Aceasta a părut marcat de caracterizare, motiv pentru care, după ce a studiat sexul delfinilor, i-a făcut o invitație Conchitei cremvurst la parada gay de anul acesta din București. Sper să o fi anunțat că, dacă, din pură întâmplare, spre ea se va arunca cu roșii și ouă românești, iar nu cu cârnați austrieci, cauza nu trebuie căutată în prestația sa vocală de la Copenhaga, ci cu totul în altă parte.

Închei cu declarația uluitoare a primadonei PNL: “Domnul Ponta spune atât de multe lucruri, încât eu nu am cum să replic elegant. Tot ce pot să spun e că dacă domnul Ponta ar fi supus unei probe cu detectorul de minciuni, cred că se dezmembrează aparatul ăla, sar acele..”. Dacă mi-ar fi spus cineva anul trecut că o astfel de declarație poate ieși din gura lui Crin, aș fi zis că vorbește în limba ”persă” - vorba lui Gregoire ecrivain...

Niciun comentariu: