duminică, 2 februarie 2014

Weekend (cu penali)

http://www.timesnewroman.ro/monden/11346-drama-ardelenii-nu-prididesc-cu-deszapezirea-pentru-ca-n-au-terminat-o-pe-cea-de-iarna-trecuta

Altfel, un weekend amestecat. Ședința CSAT - urmată, la Haznaua 3, de declarațiile perfide ale unora dintre cela mai imunde personaje: Oana Stancu, Radu Tudor, Petre Roman, Adrian Ursu, Norica Nicolai. 20 de indivizi au protestat în fața Cotrocenilor, cerând demisiile lui Băsescu și Marcel Opriș - numai 20. Mă tem că Varanul a ajuns la fundul sacului (sau este mai zgârcit ca înainte?).

Apoi, ca urmare a intrării în vigoare a noului Cod Penal, sute de infractori părăsesc închisorile, chiar în aceste momente, pentru a invada străzile. Noul Cod Penal reduce foarte mult pedepsele pentru înșelăciune și hoție, reduce și durata de prescriere a pedepselor și înlocuiește închisoarea cu pedepse alternative: mulțumim din inimă clasei politice românești, în totalitatea sa!

Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii, a primit o sinecură călduță de la tov. Ponta: în Consiliul științific al IICCMER, în locul lui Stelian Tănase, ceea ce a determinat demisia lui Liviu Antonesei, din același Consiliu, acesta acuzând politizarea acestuia.

Viața cu (si fara) Relu): este, totuși, și o zi de bucurie, dat fiind că, în sfârșit, domnul Relu a înfundat pușcăria.

Sigur că se vor găsi diverși cretini, care să spună că nu este bine să te bucuri de răul omului. Dar, oare, acest infractor, nu s-a bucurat atunci când a jefuit statul român? Adică pe NOI TOȚI? Pentru că statul nu este o structură abstractă, doar. Dacă statul este furat, oamenii cinstiți suferă. Suferă bugetarii cinstiți - profesori, medici, care vor primi salarii de mizerie. Ca urmare, vor suferi elevii, părinții, pacienții. Așa, că da, mă bucur de fiecare dată când un astfel de șnapan ordinar ajunge la beci. (Încă) un hoț mai puțin în societate. Vorba lui Banciu - să ne mai bucurăm și noi puțin - când grangurii intră în pușcărie.

În ceea ce îl privește pe Relu Fenechiu, am totuși un regret: acela că, în campania electorală din 2016, nu va mai putea să vină (așa cum a făcut în noiembrie 2012, cu blagoslovirea nu știu cui) prin școlile din colegiul său electoral (în unele din comuna Tomești, spre exemplu), împreună cu Văru Jean, și să dea mâna cu cadrele didactice (atunci nu-i păsa - și nu le-a păsat nici celor care l-au adus - că avea ”doar” dosar penal), pe motiv că participă la sfințiri și inaugurări de școli.

TVR și Haznaua 3 au sărbătorit 5 ani de la ”mărirea” teritorială a patriei - cu peste 9000 km pătrați - drepturi exclusive în platforma M. Negre, câștigate la Haga, de delegația României, condusă de Bogdan Aurescu, cel care a reușit să dea peste nas pretențiilor nerușinate ale Kievului. Foarte frumos, dar să nu uităm că, poate, decizia Hagăi nu a fost dezinteresată - cu mult înainte de câștigarea procesului la Curtea Internațională de Justiție, guvernul Tăriceanu concesionase deja perimetrul giganților petrolieri din Occident. Așa că, de fapt, nu România va beneficia de avantajul câștigat în 2009, ci marile corporații lacome.

Niciun comentariu: