vineri, 31 ianuarie 2014

Ministrul Apărării nu apără pe nimeni

Un caz absolut rușinos s-a petrecut astăzi la Brăila. Așa cum era de așteptat, președintele CJ, Bunea Stancu, a jignit din nou pe cineva - acum  o jurnalistă B1TV. ”Niște fâțe, p.... mamii lor! Îți trag două picioare în gură!” a guițat el tandru. Asta, pentru că ziarista îndrăznise să-l întrebe de ce a plecat în concediu, în străinătate, în timp ce în județ era cod roșu de viscol. Jivina este de 10 ani președinte al Consiliului Județean Brăila. Partea proastă este că, de data asta, nesimțitul a fost ales în funcție, în 2012 (ce-i drept, a pierdut în municipiu, dar a câștigat în județ), cu toate că limbajul său față de angajați și față de jurnaliști era de notorietate.

Pentru că nu este la prima abatere. În 2011 a jignit-o cumplit, public, pe ziarista Aura Costea. Femeia a și părăsit ulterior presa, pentru că ”baronul roșu” (nu știe el cine a fost ăla) a strâns de gât, pe timp de criză, presa locală - care a murit din lipsă de publicitate. Pe alt oponent al său, Cristian Robu Corcan, jurnalist, scriitor premiat internațional, l-a dat dat afară de la Biblioteca județeană Brăila. Părerea needucatului despre presă este clară: ”Jurnaliștii să stea la coadă să-și cumpere creier”. Cu toate astea, cetățenii din județ (”oamenii aceia sunt de pe altă planetă” - a spus Cristian Robu Corcan) continuă să-l voteze. Probabil îl simt de al lor - a fost electrician înainte de 1989 - și sunt de acord cu Radu Banciu, care, uneori, se întreabă ce ar fi fost cutare sau cutare potentat pe timpul lui Ceaușescu (de exemplu, în opinia sa, Zgonea ar fi fost cel mult maistru).

Cum spuneam, nici o surpriză legată de grohacul Bunea Stancu. Problema este alta: lângă el stătea Mircea Dușa, ministrul apărării. Acesta nu a scos un cuvânt, ba, mai mult, mustăcea a râde. Ceea ce arată un singur lucru: fața adevărată a USL. Cum să apere ăsta țara, când nu este în stare să ia apărarea unei femei umilite de un bolovan sec? Domnule ministru, nesimțitule, dă-ți demisia! Într-o țară normală zburai instantaneu din funcție, dar cine să te dea afară? Mitomanul, pretins intelectual, care conduce România astăzi și care se crede Titulescu, doar pentru că este oltean și pentru că seamănă, vag, fizic, cu acela?

Și: a depus jurământul și noul prefect de Buzău - M. Buleandră, nume foarte potrivit să conducă județul și poate, predestinat.


Niciun comentariu: