duminică, 24 februarie 2013

Sub chelia lui Băsescu

Dacă Băsescu chiar o susţine pe Udrea şi Monica Macovei candidează "pe bune" la şefia PDL, asta ar însemna:
1. Macovei îl sfidează pe Băsescu
2. Blaga câştigă sigur, căci "electoratul" PDL al Elenei Udrea ar fi mai afectat decât cel al lui Blaga de candidatura Monicăi.

Mai degrabă, Udrea este hăitaşul, care, în ultimul moment, va trece cu arme şi bagaje în tabăra Macovei. Adică Udrea acţionează la ordinele lui Băse pentru "vânătorul" Macovei. Că este idee băsesciană se vede şi din următoarea fază: B1TV: Macovei: "sper să câştigăm, să deschidem şampania"; comentariul lui Papahagi, invitat şi el în emisiune: "sau măcar whisky, cu câteva cuburi de gheaţă" - aluzie clară la emisiunea de divertisment la care Băsescu învăţa telespectatorii cum se bea whisky. El a mai sugerat şi că Blaga sau Udrea s-ar putea retrage în favoarea lui Macovei.

Mai rămâne ca Boc şi eventual Paleologu să-şi anunţe adeziunea pentru Macovei. Iar "grupul" Stolojan-Turcan-Boureanu (?) să încerce să încline balanţa.
 
Bineînţeles că marinarul are şi backup: dacă Macovei pierde, Udrea rămâne la PDL, să hărăţească dulăul, iar grupul intelectual-reformist se va muta ori la MRU, ori la Neamţu.

Între timp, Haznaua 3, fixată pe Băsescu-Udrea, a luat lovitura în plin, dar a cârmit-o rapid: o toacă pe Macovei.

Niciun comentariu: