marți, 12 februarie 2013

Armâni, unguri, pecenegi - români de-ai noştri

Încă înainte să afle verdictul în cazul sechestrării, Jiji, telefonic, ne-a informat din Dubai că el nu mai vine înapoi şi că "o să plece toată lumea valoroasă din ţara asta". Acum, faptul că s-a inclus, nu este o problemă, ştim doar ce părere grozavă are despre sine, dar să-l pomenească şi pe Dan Voiculescu, ca fiind om de valoare... după ce l-a bălăcărit în trecut ca la uşa cortului... într-adevăr, are dreptate Vadim să-l numească "frate mai mic". Nu are nici unul dintre ei principii şi se schimbă după cum bate vântul.

Ultimul semi-peceneg s-a declarat dezamăgit de prestaţia lui Băsescu la Bruxelles - evident, ar fi fost vorba de un eşec total. Eeei, dacă s-ar fi dus dânsul (pardon, el, că Dânsul află azi dacă iese din puşcărie) obţinea... (un bilet de avion, a zis Băsescu). Ceea ce i-a încurcat puţin pe marii anal işti ai neamului (dar şi-au revenit repede) a fost imaginea Angelei Merkel, bătându-l pe spate pe preşedintele României. Nici în visurile cele mai frumoase nu şi-ar fi imaginat românii aşa ceva în 1990, acum însă aflăm (şi nu doar de la Haznaua 3) că gestul era de fapt plata pentru "trădarea" de ţară a lui Băse, care ar fi renunţat la banii europeni (care, astfel, ar fi rămas contributorilor neţi - păi, în cazul ăsta, bătaia pe umăr trebuia să vină mai degrabă de la Cameron). Asta nu este presă, aşa că urez acestor aşa-zise posturi de ştiri să falimenteze sau să fie naibii închise. Nu aş privi asta ca pe o limitare a libertăţii (şi de presă), ci ca pe o curăţire a infecţiei cangrenoase, care a pus stăpânire pe societatea românească.

Surpriză plăcută la Banciu - atac virulent la adresa stărilor de lucruri din Secuime, unde românii sunt deznaţionalizaţi. Ştiam că a copilărit între unguri, dar l-am bănuit întotdeauna de "corectitudine politică", chiar exagerată. În privinţa asta, însă, a spus adevărul, cu multă vehemenţă, un adevăr pe care nu îl mai spune astăzi nimeni, cu excepţia bufonilor PRM, care nu mai au nici o credibilitate, de multă vreme.

Niciun comentariu: