sâmbătă, 15 decembrie 2012

Urmează Sfârşitul Lumii? Nu pe 21.12, ci de pe 19...

Ştiţi succesiunea: Sfârşitul lumii (21.12), mahmureală, Sărbători, mahmureală, Sfârşitul lumii pe stil vechi, mahmureală, Sărbători pe stil vechi, altă mahmureală...  Aşa e la români...

1. Pe plan local

Deci, cine iese cu bine din "Marea mahmureală" (I şi II) poate apoi să povestească: "Cum mi-am petrecut Sfârşitul Lumii". Al "lumii libere"? Înainte de lumea USL?

Erau aiurea de tot şi băieţii ailalţi, dar parcă nu chiar ca ăştia şi măcar n-aveau majoritatea asta absolut demonică.

În fine: avem un preşedinte jucător, scos din joc, pe motiv de cartonaş roşu plus galben plus ala mic şi albastru; la care s-ar adăuga un verde stricat "româneşte". Degeaba cu cravata mov-populistă, că Elodia, Tolea şi Magda Ciumac n-au strâns destule voturi.

Apoi: avem la conducere celebrul cuplu de pitici Pinicchio "copy/paste" (drept e, că aăsta pare afectat de gigantism) şi "Isterilă-Somnorilă". Un parlament de 588 aleşi (adică - aţi vrut 300, luaţi la dublu!), o parte nemaiavând loc de stat pe scaun. Un partid portocaliu la faţă, expresie a hepatitei cronice obţinută în urma şuturilor pe care i le-au tras alegătorii în ficaţi, în timpul ultimei campanii electorale. Vorba piticului de grădină/şoarece de biblioteca Academie - dacă PSD şi PNL se ceartă pe culori, ăla micu' şi Varanul rămân agăţaţi de Antene, dar portocalii, când să-şi revină din pumni şi să se ridice, vor găsi locul din Dreapta ocupat. Iar la Stânga nu se mai pot întoarce, că nu-i mai primeşte nimeni.

Ar mai fi un pitic, un şef mai mic decât Somnorilă, dar despre el se Zvonea (g)deja că este pre(a)ocupat să-i vegheze somnul lui Dormeanu, cel afectat (de la referendum încoace) de Valer-i(r)ană.

Şi ar mai fi nişte miniştri. Pe câţiva îi ştim. Una este doamna Andronescu-xerox. Cică nu poate judeca nici un caz de plagiat - fie el şi al piticului-gigant, sau unul propriu. Ea este specialistă în tehnica "ştiu să răspund, dar nu vreau", atunci când intră în discuţii la TV.

Ca să nu schimbăm domeniul, sfârşitul lumii Melaniei Mandas Vergu, trimisă în judecată pentru că şi-a băgat ghearele şi botul în banii europeni. Ah, şi cum mai dădea ea lecţii nesfârşite de morală profesorilor, foştii ei "colegi", pe toate posturile TV, în calitate de jurnalistă de doi bani.

2. Pe plan internaţional

Încă un masacru în SUA - încă un pas spre interzicerea armelor, corolar al legislaţiei antitero din toamna lui 2001.

Ultimul recensământ din Anglia şi Ţara Galilor arată scăderea dramatică a numărului creştinilor, în favoarea ateilor şi musulmanilor. În plus (acelaşi recensământ o atestă) englezii au mai obţinut o victorie asupra lui Hitler. În primăvara anului 1945 acesta preconiza că Franţa va deveni "o ţară neagră" - şi nu putem să-l acuzăm aici de lipsă de viziune. Dar Hitler nu şi-a pus aceeaşi problemă în cazul englezilor, care au decis să-l contrazică în privinţa întâietăţii: albii au devenit minoritari în Londra. Poate o fi sfârşitul lumii doar pentru rasa albă...

Niciun comentariu: