duminică, 7 octombrie 2012

În ultima săptămână...

Dan Diaconescu spune că este independent. V. Blaga (este şi părerea lui Radu Moraru) spune că este înţeles cu USL pentru a guverna împreună, dacă USL nu face singur 50% pe 9 decembrie sau chiar pentru a obţine în Parlament o majoritate de două treimi, care ar da posibilitatea stângii să modifice Constituţie în sensul dorit. Blaga spune şi că scandalul + circul cu DD are ca scop, ca şi referendumul din vară, să abată atenţia populaţiei de la neîndeplinirea promisiunilor de campanie ale USL, aflat acum la guvernare. La rândul lor, reprezentanţii USL susţin că în ascensiunea PPDD este mâna lui Băsescu, care încearcă să împiedice USL să obţină 50% din voturi, pentru ca apoi el să poată manevra alegerea premierului. Sincer, această ultimă variantă mi se pare şi mie cea corectă, pentru că îi dă astfel posibilitatea preşedintelui să evite o nouă suspendare (de a cărei intenţie se declara informat, recent, chiar Philip Gordon, consilierul secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton). Traian Băsescu are nevoie de PPDD, care poate "fura" voturi de la USL, ceea ce ARD nu are cum să facă. De altfel, se poate observa că deşi DD şi OTV vor să pară imparţiali, atacurile vizând atât USL, cât şi PDL-ARD, este de remarcat că atacurile serioase (şi mai numeroase) vizează USL şi mai ales pe premier.

IPP a făcut public topul chiulăilor parlamentari. Locul I cu coroniţă, evident, Crin Antonescu (prezent doar la 6-7% dintre şedinţele Parlamentului - practic, doar în ziua de salariu). Urmează I. Ghişe (ăsta măcar nu doarme - face tururi în jurul Cotrocenilor; poate se antrenează pentru curtea închisorii...). La mare distanţă, guzganul rozaliu - Hrebenciuc (prezenţă peste 27%). Păi, dacă eşti primul, cum să nu fii preşedinte la Senat?

Pramatia de Mădălina Voicu - Balerina (ce simpatic ar arăta în colanţii lui Romeo veşnicul june prim...) propune graţierea celor condamnaţi la până la 6 ani de închisoare - adică mulţi dintre consângenii lui (aici intră poate şi Năstase şi poate şi SOV). O şmecherie ţigănească.

Continuă scandalul la Haznaua 3, unde Narcisa Iorga, care pare să fi început să-i placă, vorba bancului, a intrat iarăşi în direct pentru a fi făcută de comandă de ceata de nespălaţi de acolo. Atât o duce pe ea capul. Altceva mi se pare însă îngrijorător: acest post TV de propagandă reuşeşte să aducă în direct oameni cu o bună reputaţie, care, ce-i drept, sunt la vârsta la care este posibil ca senilitatea să dea semne viguroase. După ce au reuşit să-l determine pe bietul Paler să se tăvălească în mocirla ridicolului în ultimii săi ani de viaţă, după dispariţia acestuia, oamenii "profesorului" (profesor în turnat) au găsit alte victime. Sunt aduşi, periodic, de către piticii atomici Radu şi Adrian, mai ales la emisiunile de duminică, Giurescu, Berindei, Dinu Zamfirescu, oameni pregătiţi, dar care suferă (ca mulţi alţii din categoria lor socio-profesională) că experienţa lor de viaţă şi valoarea profesională pe care o au (şi ăsta a fost şi cazul lui Paler) nu sunt băgate în seamă de nimeni în ţara asta. Aşa că se simt flataţi când nişte caricaturi intelectuale haznagiste îi invită la emisiuni să-şi dea cu părerea. Discursul acestor oameni se încearcă a fi distorsionat în scop politic. Unii evită cel puţin o parte din capcane, alţii nu. Giurescu (ca altădată Paler) a ajuns (desigur, pe fondul vârstei) să se complacă într-un discurs penibil "anti-băsist". Un om de valoare, ignorat (ca atâţia alţii) de clasa politică, cu o memorie foarte bună şi care ştie carte, dar care este în mod vizibil afectat de vârstă în privinţa judecării prezentului, este târât de şacalii haznagişti în acest discurs mocirlos, patronat de "profesor" şi de ciracii săi. Este un lucru trist. Sau o fi vorba de bani şi atunci este mai puţin trist...  Aşa o fi, domnule Ilie Şerbănescu?!

"La urma urmei, dacă am ajuns să avem un premier plagiator, pucist și cheguevarist, de ce n-am avea în scurtă vreme o președintă romă, lesbiană și atee”, a scris Adrian Papahagi pe Facebook (ulterior, Papahagi a scos postarea de pe site). Afirmaţia lui Papahagi face trimite la un comentariu al lui Remus Cernea, consilier al premierului Victor Ponta, potrivit căruia: "România va fi cu adevărat liberă şi democratică atunci când va avea preşedinte o femeie romă, lesbiană şi atee". Aşa sună ştirea. Eu aş completa afirmaţia de plecare: şi Remus Cernea să fie consilier prezidenţial. Să-l liniştim pe tov. Cernea: după cum "se mişcă" demografia în România, acest vis al său are mari şanse să se îndeplinească într-un timp nu foarte îndepărtat.Niciun comentariu: