luni, 30 aprilie 2012

Sfârşit de aprilie

26 aprilie Preşedintele şi educaţia, baba şi mitraliera
Traian Băsescu vorbeşte iarăşi despre lucruri pe care nu le înţelege. Prezent la Congresul Bologna (sistem înfiinţat în 1999 şi aplicat la noi din 2005), preşedintele cere ca o parte din banii proveniţi din exploatarea resurselor să fie investiţi în educaţie. Frumoasă încercare, domnule preşedinte, dar nu ţine. Cu astfel de păcăleli ieftine, n-o să convingeţi decât vreo câţiva retardaţi că trebuie să ne dăm resursele subsolului pe nimic. Ministrul incompetenţei naţionale, Cătălin Baba a declarat şi el că (în România?) "nu există alternativă" reală, viabilă pentru sistemul Bologna. Să mori tu? Adică nu există alternativă la distrugerea sistemului de învăţământ?

Pe de altă parte, ni se bagă sub ochi că am fi (România) pe primul loc în Europa la numărul de cazuri de cancer de col uterin. Că de, dacă, barbari fiind, ne tot încăpăţânăm să respingem vaccinul ăla netestat, ce să-i faci? Se fac deci iarăşi presiuni pentru vaccinarea (sterilizarea?) fetelor de 9-12 ani.

22 aprilie 
Gabriel Oprea şi ministrul apărării din Republiva Moldova au fost la cimitirul eroilor români din Călăraşi şi au semnat un acord pentru identificarea locurilor unde au fost îngropaţi soldaţi români şi pentru îngrijirea celor 245 cimitire de acest fel, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, banii fiind daţi de statul român.

Niciun comentariu: