miercuri, 9 mai 2012

Înmormântarea groparului


Sarkozy a fost batut de Francois Hollande în alegerile prezidenţiale. Încă o "victimă a crizei" au titrat agenţiile de ştiri. L-o fi doborât criza, sau l-o fi bătut Dumnezeu, că a fost groparul multora. Un scurt remember:

- În calitate de ministru de interne a contribuit decisiv la prăbuşirea premierului Dominique de Villepin; să ne amintim de revoltele din 2006, din Franţa, "soluţionate" de Sarkozy, că mult bine i-au mai făcut şi l-au propulsat spre Elysee... Desigur, puţini îşi mai amintesc că totul a pornit de la o intervenţie extrem de dură a subordonaţilor lui Sarkozy. Modelul dovedindu-se de succes, a fost preluat de David Cameron anul trecut, când revoltele (tot ale) imigranţilor, acum din Londra şi alte mari oraşe engleze (pornite tot de la un exces al poliţiei) au venit exact la ţanc pentru a pune capăt scandalului de presă, cu ramificaţii politice de înalt nivel, al trustului lui Rupert Murdoch.

- Pentru că îl cred pe acest personaj, complet lipsit de scrupule, în stare de absolut orice pentru a obţine puterea (cine crede în cântecul de sirenă, cu retragerea din politică după actualul eşec în alegeri se înşeală amarnic; pot să pariez că va face imposibilul pentru a fi desemnat candidat UMP şi la prezidenţialele din 2017), am lansat pe acest blog bănuiala legată de atentatele recente din sudul Franţei.

- Sarkozy l-a îngropat politic pe Dominique Strauss-Kahn (şi acuzaţia a formulat-o, public, recent, chiar DSK) şi l-a îngropat la propriu pe Gaddafi, cel care i-a dat bani pentru campania electorală din 2007 (lucru declarat de foşti oficiali libieni, inclusiv de fostul premier) şi pe care l-a primit cu cortul beduin în faţa Palatului Elysee.

Când îmi amintesc de imaginile linşării dictatorului libian, mă gândesc că, pentru familia acestuia, eşecul suferit în alegeri de Sarkozy trebuie să reprezinte o palidă compensaţie.
Niciun comentariu: