joi, 12 aprilie 2012

O ţară în genunchi

La învestirea noului ministru al Mediului, Attila Korodi, preşedintele Băsescu şi-a dat cu totul arama pe faţă, deşi a făcut palide încercări de a disimula. Domnia sa a cerut de la noul ministru o soluţie urgentă pentru aurul de la Roşia Montana, pentru cupru şi pentru gazele de şist. Nerăbdarea şi enervarea domniei sale erau evidente, căci investitorii de la Roşia Montana numai ce au pierdut pe bursă 800 milioane de dolari, odată cu scăderea preţului unei acţiuni de la 5 la 3 dolari, în urma deciziei Curţii de Apel Alba Iulia, din 6 aprilie. Curtea a anulat irevocabil în urma unei reclamaţii depusă de trei organizaţii non-guvernamentale, decizia din 2009 a Consiliului Local Roşia Montana prin care a fost validată procedura de vot privind Planul de Urbanism General (PUG) şi Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru Zona de Dezvoltare Industrială Roşia Montana Gold Corporation.
http://www.wall-street.ro/articol/Companii/119261/rcurtea-de-apel-alba-iulia-anuleaza-procedura-de-vot-pentru-puz-ul-rosia-montana-a-consiliului-local.html

La prima ascultare, părea că preşedintele cere doar o soluţie, oricare ar fi - să nu mai treneze lucrurile. Dar, de fapt, se vede parti-pris-ul. "Faceţi ceva să nu mai depindem de importul de gaze" a zis Băsescu. Păi, ar fi simplu: guvernul ar putea revoca OUG prin care, recent, se permite exportul de gaze naturale din România. Asta, în condiţiile în care România nu-şi poate acoperi necesarul din surse proprii şi trebuie să importe de la ruşi, la preţ de câteva ori mai mare decât preţul de export al gazului nostru. Apoi, Băsescu a cerut locuri de muncă, ca să poată fi plătite pensiile. El a acuzat "laşitatea" miniştrilor şi "demagogia mass-media" în legătură cu exploatarea resurselor subsolului românesc. Oricum, discursul de la Cotroceni a urcat acţiunile "Roşia Montana Gold Corporation" de la 3 la 3,3 dolari.

Deci, ţara nu are bani şi ca urmare s-au tăiat salariile bugetarilor şi s-au făcut disponibilizări. N-a fost de ajuns - a trebuit să ne împrumutăm în continuare de la instituţiile financiare internaţionale, adică de la Ocultă. Cum agricultura am distrus-o, iar industria ("mormanul de fiare vechi" al lui Roman), câtă a scăpat nedemolată, am măritat-o, ne-am gândit să vindem ce mai avem din resurse: petrolul s-a dus de suflet, gazele se exportă şi ele, am dat platoul continental al Mării Negre, apele, trebuie să dăm şi aurul, cuprul, restul de metale, gazul de şist, termocentralele, hidrocentralele, centrala nucleară, poşta (că telefonia fixă este dată demult), pădurile, pământul, sufletul, tot. Şi după ce vom da tot, vom observa că datoriile statului român vor continua să crească, iar românii vor trăi la fel de rău şi vor continua să plece din ţară, pentru a lăsa loc altora, pregătiţi să vină în caz de conflict la ei acasă.

Mici observaţii:
1. BNR (condusă de nefiresc de longevivul ei guvernator) a netezit calea acum câţiva ani, când a refuzat să mai cumpere aur românesc, pe motiv de preţ ridicat, contribuind la închiderea minelor.
2. Preacinstitul Bogdan Aurescu din MAE, "Patriotul", aşa cum l-a denumit recent TVR, român "neaoş" - să ne fie clar - a obţinut victoria de la Haga, asupra Ucrainei, pentru că aşa trebuia să se întâmple. El a acţionat pentru interesele acelor străini care, de conivenţă cu guvernul Tăriceanu (Călin - fiul adoptiv al masonului Dan Amedeo Lăzărescu) au semnat acordul pentru a prelua platforma continentală a Mării Negre înainte ca procesul să fie tranşat în favoarea României de instanţa europeană.

Nu sunt bani, dar resursele le-am dat pe nimic. Restul, exploatăm în pierdere: în România, o tonă de huilă costă mai puţin decât o tonă de apă minerală, ca să aibă "băieţii deştepţi" de unde fura. Mai nou, guvernul vrea să dea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist doar 15% DIN VALOAREA DESPĂGUBIRII, România având la CEDO peste 2500 de dosare de retrocedare, în care statul român este dat în judecată (este şi o cauză pentru care CE păstrează monitorizarea României pe Justiţie). Iar asta se întâmplă oamenilor simpli; grangurii şi-au luat înapoi proprietăţile; Peleşul, Săvârşinul, Branul, etc.

Ca să completez tabloul, spun că, recent, deputatul PSD Ion Stan a făcut o dezvăluire extrem de "grea":

http://www.einformatii.ro/stire/politica/2/23103/analiza-senzationala-a-deputatului-ion-stan:-avertisment-adresat-puterii-%281%29/0/

http://mures.einformatii.ro/stire/politica/2/23102/analiza-senzationala-a-deputatului-ion-stan:-avertisment-adresat-puterii-%282%29/0/

http://mures.einformatii.ro/stire/politica/2/23101/analiza-senzationala-a-deputatului-ion-stan:-avertisment-adresat-puterii-%283%29/0/


Niciun comentariu: