miercuri, 8 februarie 2012

Semnificative în ultimul timp (ianuarie II şi început de februarie 2012)

6 februarie

Merkel s-a dus la Elysee şi şi-a exprimat oficial sprijinul pentru Sarkozy, în alegerile prezidenţiale. Acesta se află în sondaje în spatele lui Hollande (care suţine căsătoriile homo şi eutanasia) şi foarte aproape de Marine Le Pen.

Guvernul a demisionat. Opoziţia (fie ea politică, mediatică sau stradală) a pierdut o parte din cartuşe. Şi cineva (demult pregătit) a fost lansat deja în cursa prezidenţială din 2014...

Băsescu zice că decizia demisiei a fost amânată din motive de interes naţional - să treacă misiunea de evaluare a FMI. Cică nu face anticipate, să nu bage ţara în instabilitate, să nu suprapună criza politică celei economice.

Ponta: "dacă nu vor fi alegeri anticipate, le vom câştiga pe cele la termen, dar se pierd câteva luni pentru România".

Iliescu vrea anticipate, urmate de suspendarea preşedintelui.

Crin: "Băsescu guvernează cu serviciile pe faţă".

Crin Antonescu şi Ponta vor anticipate. Deci, vor un fel de comasate. Parca USL sesizase Curtea Constituţională că guvernul comasează alegerile şi a obţinut şi câştig de cauză...


5 februarie

Guvernul vrea să privatizeze în 2012 tot ce a mai rămas din avuţia naţională, statul român face un nou pas spre disoluţie.

S-a terminat cu "Occupy Wall Street" la Washington: poliţia i-a evacuat pe ultimii protestatari.


2 februarie

Ponta: "ne-am întâlnit cu delegaţia FMI şi i-am asigurat că un guvern USL va respecta angajamentele luate de România cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană". So, vreo surpriză? Deci, indiferent cine ajunge la putere, se va supune celor trei corbi ai Troicii europene.

La OTV, Tudor Barbu aduce în atenţie un subiect important: din februarie 2012, EXXON, CHEVRON şi PETROM încep exploatarea gazului de şist din România, pe o suprafaţă mare, din judeţele Vaslui (lângă Bârlad), Timişoara, Arad, Bihor, Constanţa, prin metoda fragmentării hidraulice. Această metodă este interzisă în SUA şi în Franţa, iar Bulgaria a alungat cu ani în urmă firma CHEVRON, care dorea să exploateza gaze de şist în nord-estul Bulgariei. Recent, a avut loc o demonstraţie în faţa ambasadei României la Sofia, faţă de exploatarea gazelor de şist din România.

30 ianuarie

Crin şi Ponta: "Nu ne întoarcem în Parlament decât pentru moţiune de cenzură şi pentru suspendarea preşedintelui. Boc: "Opoziţia este imatură şi iresponsabilă."

25 ianuarie

Curtea Constituţională declară ca fiind neconstituţională comasarea alegerilor. Boc: "deciziile Curţii Constituţionale se respectă". Ponta: "guvernul Boc trebuie să plece azi".

Petre Roman (ca şi Ludovic Orban, "Noua Dreaptă" şi Dan Diaconescu) - huiduit în Piaţa Universităţii. Iulian Orban a demisionat din PDL - după declaraţiile făcute, legate de Piaţa Universităţii.

Toader Paleologu şi Monica Macovei se pronunţă împotriva proiectului de la Roşia Montana. Toader Paleologu propune şi introducerea votului alb, o idee ce mi se pare interesantă.


24 ianuarie

Demonstraţiile fac guvernul să dea înapoi. Cedări în cascadă: Arafat a fost rechemat (cu telefon de la Băsescu), Baconski a fost demis pentru declaraţii nepotrivite, se vorbeşte de amnistie fiscală pentru funcţionarii publici, a fost suspendată taxa auto, pentru 1 an, Legea sănătăţii a fost retrasă, se vorbeşte şi de renunţarea la coplată în sistemul sanitar.

Opoziţia nu este în plenul Parlamentului, la şedinţa solemnă de 24 ianuarie, deşi tocmai USl a cerut sesiune parlamentară extraordinară.


23 ianuarie

Grupul Minorităţilor Naţionale declară că nu va mai susţine nici o asumare de răspundere a guvernului.


22 ianuarie

Datoria externă a României ar fi de 97 miliarde euro, dintre care 77 miliarde datoriile populaţiei şi ale sectorului privat (care cad pe umerii statului numai dacă se duc la vale băncile) şi "doar" 20 miliarde cea a statului şi cea garantată de stat.


20 ianuarie

Atac al "Anonymus" asupra site-urilor guvernamentale - Casa Albă, Departamentul de Justiţie. "Wikipedia" şi "Google" şi-au suspendat ediţiile în limba engleză, ca protest faţă de legile antipiraterie (SOPA şi PIPA). Ca urmare, Congresul amână aplicarea acestora - mai "cujetă" la ele.

Marea Britanie a suspendat emisia în limba engleză a postului de televiziune iranian "Press TV".


19 ianuarie

Lia Olguţa Vasilescu (PSD) - "guvernul nu a prins în buget bani pentru alegeri, în 2012".

Atac informatic "fără precedent" asupra site-urilor guvernamentale (inclusiv FBI) şi ale industriei muzicale din SUA.

Niciun comentariu: