joi, 12 ianuarie 2012

Liber la muşcat

Mare dezbatere în ţară pe tema câinilor vagabonzi. Iubitorii de animale şi diverse asociaţii de protecţie a animalelor (care se tem că pierd obiectul muncii şi rămân fără fondurile din afară) se tăvălesc pe jos de mila bietelor patrupede canine. În loc de eutanasie, propun sterilizare şi ţarcuri. Ca de obicei, este o dovadă de ipocrizie crasă. Aceşti domni nu spun de unde ar trebui statul să ia banii pentru aşa ceva. Iar domniile lor, nu numai că nu ar renunţa la nici un bănuţ, pentru acest scop nobil, dar nu sunt nici măcar în stare (toţi aceşti aşa-zis protectori) să ia acasă vreun animal.

De asemenea, puţin le pasă de oamenii (de obicei copii şi bătrâni) ucişi sau groaznic mutilaţi de haite de astfel de animale sălbăticite. Animalul nu poate fi adus în instanţă. Poate că ar trebui aduşi acolo cei care i-au lăsat de izbelişte, sau statul comunist care a pus în practică politica demolărilor. Nu mai are nici o importanţă a cui este vina. Trebuie găsită o soluţie, oricare ar fi (de preferinţă, cât mai puţin dură - dacă se poate), altfel vom ajunge în situaţia unei ţări de mărimea Sri Lanka, care trebuie să eutanasieze urgent 3 milioane de câini - devine o problemă de supravieţuire. Spre bucuria generală, în România, pe 11 ianuarie, Curtea Constituţională a respins eutanasierea câinilor. Din păcate, nu ne-a spus şi ce să facem cu ei. Încep să cred că ăştia nu ne primesc în Schengen din cauza acestor patrupede, pentru că pe străzile din Franţa, Belgia, Germania aceste animale nu umblă libere pe bulevarde şi nici nu constituie focare de boli sau pericole pentru integritatea cetăţenilor.

După mine, ar trebui ca toţi membrii asociaţiilor de protecţie a animalelor (gen "Cuţu-cuţu"), precum şi susţinătorii lor, fie ei de bună credinţă, interesaţi sau psihopaţi, să fie obligaţi ca, în fiecare dimineaţă, să se uite, timp de un sfert de oră la pozele tuturor copiilor din România ucişi sau mutilaţi de câini (din păcate, multe astfel de cazuri s-au înregistrat şi cu câini aparţinând unor oameni iresponsabili - asta necesită însă o discuţie separată).

Niciun comentariu: