duminică, 29 ianuarie 2012

Ianuarie 2012 (I)

18 ianuarie

Dan C. Mihăilescu - invitat de Stejărel Olaru (TVR1) la emisiunea "Rezistenţa prin cultură". Declară că varianta a 2-a a "Jurnalului Fericirii" s-a pierdut pe drumul dintre Paris şi editura "Humanitas". Nu este singurul caz. Şi Paul Goma are ceva de zis în legătură cu această editură...

17 ianuarie

Wikipedia şi Google şi-au sistat, pentru o zi, accesarea din SUA/în limba engleză, ca protest împotriva a două proiecte de legi dezbătute de Congres, care ar trebui să reducă pirateria pe internet, dar pe care internauţii le consideră un pas către controlul mediului virtual.

16 ianuarie

Francois Baroin, ministrul de finanţe francez: "împrumuturile sunt o investiţie sigură, care nu comportă riscuri" - i-auzi cretinism...

15 ianuarie

Băsescu continuă să fie complet dispărut. Dan Diaconescu cere jandarmilor să se retragă din Piaţa Universităţii. Se crede şi ăsta cineva.

Simpaticul nostru Patriarh, care nu şi-a găsit timp să meargă în Parlament pe 25 octombrie, la şedinţa solemnă dedicată aniversării a 90 de ani de viaţă ai regelui Mihai, a fost apostrofat în Piaţa Universităţii - pe o poză a Preafericirii Sale scria - "Preahăhăitul". Probabil era o acuză pentru susţinerea acordată preşedintelui, inclusiv cu prilejul mai sus menţionat.

14 ianuarie

Arafat a devenit o scânteie, pe care presa caută să o amplifice - ştire falsă că PDL a numit o comisie pentru o nouă lege a Sănătăţii, condusă de ... Elena Udrea!

Vineri, 13 ianuarie

Mitinguri pentru Arafat. Băsescu cere retragerea proiectului Legii Sănătăţii de pe site-ul guvernului - l-au speriat protestele. CTP-ul: "dl. Băsescu se masturbează, se autosatisface" - se pare că obsesia este în creştere...

12 ianuarie

SUA - imagini cu 4 militari americani urinând pe cadavre de talibani.

Timişoara - a fost vandalizată statuia Fecioarei, ridicată în 1906 pe locul execuţiei lui Gheorghe Doja.

Sârbii din nordul Kosovo caută cu disperare să devină cetăţeni ai Federaţiei Ruse.

11 ianuarie

Miting de susţinere pentru Arafat, la Cluj. Băsescu ameninţă că guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe legea Sănătăţii, cum a făcut cu cea a Educaţiei, dacă polemicile continuă.

OTV - DOAR emisiunea lui Tudor Barbu - dispărută de pe ecrane, atât la RCS-RDS, cât şi la UPC. Trebuia să fie episodul 2 legat de Masonerie. OTV acuză cenzura autorităţilor ("emisiunea lui Tudor Barbu, cenzurată de actuala dictatură"). Ciudat, însă, nici OTV live nu putea fi accesat pe net.

10 ianuarie

După ce preşedintele ne-a dat o nouă dovadă de grosolonie, în discuţia de ieri cu Raed Arafat, pe Realitatea TV, astăzi acesta din urmă a demisionat din guvern şi a spus chiar că ar putea pleca din ţară.

9 ianuarie

Premierul homosexual al Belgiei promite să conteste în PE constituţia Ungariei, pe motiv de incompatibiliatate cu legislaţia europeană.

1 ianuarie

În adânca sa înţelepciune, sinodul BOR a decis că, pe 1 ianuarie, se scot din rugăciuni Moliftele Sfântului Vasile. Cică unii ar face abuzuri de exorcizare şi probabil că ierarhii se tem de un al doilea Tanacu. Cred că grija e puţin exagerată: mulţi dintre preoţii de azi trebuie să se uite în DEX, ca să înţeleagă sensul cuvântului. Cuvinte ca: bani, maşini (de lux), vilă - le sunt cu mult mai familiare.

Niciun comentariu: