duminică, 22 mai 2011

2011

Duminică, 20 martie 2011

La "Pro TV" - "maşina de război libiană". Am auzit de"maşina de război nazistă", cea irakiană, acum - ca să vezi - cea libiană. Singurii fără maşină de război sunt bieţii americani.

Ipocrizie: China, India, Rusia "regretă" atacurile din Libia; dar nu s-au opus în Consiliul de Seuritate al ONU acestei intervenţii.

Obama: "acţionăm în interesul SUA şi al întregii lumi". Evident, cum altfel? Să faci praf o ţară şi să îi furi petrolul nu poate fi decât în interesul lumii întregi.

Bogdan Chireac - "deşi nu avem minister de externe, Băsescu nu are o atitudine greşită faţă de Libia". CTP-ul urlă la telefon că "România nu face nimic să respecte rezoluţia ONU şi să apere rebelii libieni.

Crin Antonescu zice că el s-a simţit reprezentat de Obama, care "a vorbit despre valori", iar nu de Băsescu. Păi, cu aşa valori, să se spele el pe cap.

La "Realitatea", acuzatul de corupţie Adrian Severin a venit cu tupeu să vorbească despre necesitatea răsturnării regimului libian!

La MIERCUREA CIUC există bustul numit "Secuiul rătăcitor". Aşa scrie pe placă. Figura este însă cea a poetului Albert Vass, declarat "criminal de război", în 1946, de Tribunalul Poporului Cluj, pentru crime de război împotriva românilor şi evreilor.

S
âmbătă, 19 martie

La 18.45 a început atacul aerian francez împotriva Libiei - Chavez consideră "iresponsabilă" atacarea Libiei. Iliescu - "România a avut şi ea Ghaddafi-ul ei". Da? Interesant care o fi atunci "Iliescul" corespunzător. Oricum, în Japonia este Apocalipsa live, iar singura lor preocupare este să atace Libia.

Hillary: "Iranul subminează pacea şi stabilitatea în Golf" (susţine revolta şiită din Bahrain). Păi, de, ce să facă şi ei, că doar nu au puterea SUA, care fac asta în lumea întreagă...

De menţionat: în Libia gaddafistă poligamia este interzisă, iar asistenţa medicală şi învăţământul sunt gratuite. Bineînţeles, fondurile libiene din străinătate au fost blocate.

Ieri, în Yemen, s-au înregistrat 52 morţi şi 126 răniţi şi evident, nimeni nu se sesizează. La fel şi în cazul Bahrainului.

Ipocrizia: în martie 2010, la summitul Ligii Arabe, Berlusconi săruta mâna lui Gaddafi...

Gaddafi ameninţă că va deschide depozitele de armament pentru populaţie. Desigur, s-a gândit să-şi înarmeze opozanţii.

Obama: nu vom trimite trupe terestre în Libia”.

Joi, 17 martie

Soţia ambasadorului Ungariei îşi face de cap în România amestecând opinii proprii cu mesajul autorităţilor maghiare.

Vadim - "Keleman Hunor este medic veterinar. Cum conduce el cultura României?" Aferim...

Tot mergând de la o emisiune la alta, Mugur Ciuvică nu mai are nici vreme să se bărbierească...

Exemplul japonez - în zona Fukushima nimeni nu fură, iar unii, mai în vârstă, se sacrifică, lucrând în centrală, pentru a salva vieţile tinerilor.

Miercuri, 16 martie

Guvernul are nevoie de UDMR - de aceea le-a dat liber de ziua Ungariei? Oricum, autorităţile statului ţi PDL - nici o reacţie la "spânzurarea" de ieri, de la Miercurea Ciuc.

Marţi, 15 martie

Într-o tiradă împotriva lui Băsescu, pe care îl consideră lipsit de scrupule, malefic şi lipsit de patriotism, Mădălin Voicu ia cu portiera şi poporul român - considerat "natural prost", pentru că l-a votat pe marinar. Acuma, sper că Mădălin Voicu se referă doar la poporul lui, ăla personal...

Cosmin Guşă zice că în 2002, Udrea a fost juma' de an consiliera lui, la PSD. Deci, din p... în p..., spre ministeriat şi eventual mai departe...

Luni, 14 martie

Băsescu şi Borisov par să se răzbune pe Sarkozy, prin poziţia lor diferită faţă de acţiunile din Libia, pentru amânarea intrării României şi Bulgariei în Schengen în 2011.

Duminică, 13 martie

Kover Laszlo, preşedintele Parlamentului ungar, aflat la Târgu Mureş, a primit aseară distincţia "Gabor Aron" din partea conducerii Consiliului Naţional Secuiesc. Acesta a adus în discuţiei subiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc.

La evenimentul desfăşurat aseară la Palatul Culturii au fost prezente sute de persoane, care l-au aplaudat minute în şir pe demnitarul maghiar. Acesta a mulţumit pentru distincţia accordată şi a adus în discuţie ideea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

"Cerinţa autonomiei din punct de vedere moral e întemeiată şi corespunde cu voinţa Creatorului. Destinul comunităţii maghiare se va îmbunătăţii prin vindecarea rănilor istorice, dacă aşa vrea Dumnezeu", a precizat Kover Laszlo.

Potrivit acestuia, maghiarii cer drepturile care le revin în mod firesc, iar premiul primit este "o indicaţie pentru viitor". "Voi încerca să nu vă înşel speranţele", a încheiat Kover Laszlo.

Manifestările de la Palatul Culturii au fost precedate de o adunare la Monumentul Secuilor Martiri, unde au fost prezente circa 300 de persoane, care au mărşăluit apoi prin oraş cu steagurile Ţinutului Secuiesc, cu lumânări şi făclii aprinse.

http://www.adevarul.ro/locale/targu-mures/Targu-Mures-Kover-Laszlo-Autonomia-intemeiata_0_443355811.html

Vineri, 11 martie

Joe Biden se află la Chişinău şi discută cu premierul Vlad Filat (cu siguranţă nu despre contrabanda studenţească de altădată de prin bazarul din Iaşi). Biden spune că negocierile cu Transnistria trebuie să continue şi cere Republicii Moldova să se întoarcă cu faţa spre Europa, lăsând în urmă trecutul, fiind astfel un exemplu pentru milioane de oameni din Georgia, Ukraina şi Belarus (se vede treaba că ruşii n-au nevoie de exemple).

Deşi ieri cu toţii se opuneau, astăzi, la Bruxelles, membrii UE au acceptat iniţiativa franco-britanică, ca europenii să recunoască Consiliul Naţional Provizoriu al opoziţiei libiene. UE nu exclude "o opţiune militară" în Libia. Această declaraţie pare să condamne opoziţia la moarte, căci Ghaddafy nu mai poate negocia cu ei, trebuie să-i distrugă; războiul este garantat. Poziţia Uniunii ar avea valoare doar în condiţiile unei intervenţii militare imediate, dar Bruxelles-ul a declarat că nu poate impune o zonă de excludere aeriană în Libia, fără acordul Ligii Arabe şi al Uniunii Africane. Deocamdată nu au pomenit de ONU; probabil aşteaptă poziţia Rusiei şi Chinei. Un zvon zice (după "EU Observer") că, la summit, Băsescu l-ar fi înfuriat pe Sarkozy, vorbind de Libia, iar Merkel ar fi intervenit, făcând apel la calm (România şi Germania, spre deosebire de Franţa, se opun unei intervenţii militare în Libia). România şi Bulgaria nu vor să recunoască CNT de la Benghazi. Premierul bulgar, Boiko Borisov, aminteşte că în acest consiliu se află persoane vinovate de torturarea celor 6 infirmiere bulgare şi a medicului palestinian, (acuzaţi de infectarea cu HIV a 400 de copii libieni), pe perioada celor 8 ani de detenţie a acestora. Şeful CNT este fostul ministru al Justiţiei al lui Ghaddafy, (fapt acuzat şi de preşedintele României) implicat serios în toată povestea; în februarie, după ce a defectat, acesta a schimbat placa, spunând că Ghaddafy (iar nu infirmierele) se face vinovat de infectare. Să nu uităm că România şi Bulgaria sunt Dunăre de supărare pe Quay d'Orsay pe tema aderării la Schengen. De altfel, tensiunile franco-bulgare au istoric: în 2007, fosta primă doamnă a Franţei s-a deplasat în Libia (pentru a-i crea o bună imagine soţului, proaspăt instalat la Elysee) pentru a-i elibera pe ostateci, în condiţiile în care Sofia şi Bruxelles-ul negociau deja de săptămâni întregi cu Tripoli. Această intervenţie a costat Bulgaria 60 de milioane de dollari din datoria Libiei către Sofia.

Libia a ameninţat Franţa cu ruperea relaţiilor diplomatice, după ce Parisul a recunoscut CNT de la Benghazi.

Joi, 10 martie

Curtea Supremă de Justiţie a decis să valideze verdictul CNSAS: Dan Voiculescu a colaborat cu Secu' cu numele conspirative "Mircea" şi "Felix", turnându-şi rudele şi pe sportivi. La "Realitatea" apare "Felix - Antena Securităţii". Un deliciu. Bineînţeles, "imparţialele" "Antene" nu suflă o vorbă. Vicepreşedinte al Senatului (cu aspiraţia de a deveni preşedinte al acestei Camere), tov. turnător (susţinut de PC - nu pot să scriu "Partidul Conservator" că îmi vine să vărs) scrie pe blog că va contesta sentinţa la CEDO, ca fiind una "politică". Cu această ocazie aflăm de la Iuliana Mincă însăşi că înainte de 1989 ea a lucrat într-un minister. Ia uite de unde s-a luat... Observându-i cultura vastă şi deosebitele calităţi intelectuale nu îndrăznesc să întreb cu ce se ocupa pe acolo tinerica de atunci. Bineînţeles, în emisiunea proprie, Badea, cu gura plină, îi atacă pe "lătrăii, care latră", apărându-şi binefăcătorul. Dar "gura presei" doar bănuţul o astupă, aşa că degeaba se străduie dânsul...

Miercuri, 9 martie

Ieri, la OTV, Tudor Barbu vorbea despre Directiva Coisiei Europene din 31 ianuarie 2011, prin care datele cetăţenilor din UE (cu modificările ulterioare) vor fi stocate în Israel (reciproca nu este valabilă), din motive de siguranţă. Astăzi, însă, s-a anunţat că o sculptură de Rodin a fost furată dintr-un muzeu israelian. Păi, dacă nu au putut proteja sculptura, care era "în carne şi oase", cum vor putea proteja de hackeri datele, imateriale, aflate pe nişte harduri?

Joi, 3 martie

Cotroceni - întâlnire Băsescu-Valdis Zatlers (preşedintele Letoniei). Sigur, ştirea nu apare la Antena 3, care susţine în continuare că România este izolată pe plan internaţional, pe motiv de "regim Băsescu". Mai ales tupeul lui Valentin Stan scandalizează. Ca şi cum specialistul lui peşte nici nu a fost prin ţară în ultimii ani, nici măcar în timpul summitului NATO din 2008.

Miercuri, 2 martie

Miliţia rusă redevine Poliţie. Greu...

Luni, 28 februarie

Două nave iraniene - una de război şi una de alimentare (prezenţă simbolică) au venit în Siria; mesajul - pentru iniţiatorii şi susţinătorii "primăverii arabe" - este clar: "Nu vă atingeţi de Siria!".

Coreea de Nord ameninţă Sudul cu (noi) bombardamente, după ce agenţi sudişti au aruncat pe teritoriul său manifeste cu revoltele "iasomiei" în lume. Nu este pentru prima dată când Seulul, poate la îndemn american, dă cu băţul prin gardul Nordului, să-l zădărască şi apoi se plânge de atacuri nordiste (s-a întâmplat, recent, de Crăciun, cu un brad la frontieră).

Vineri, 18 februarie

Zvon - cică, într-un an, preţul alimentelor în UE ar fi crescut cu 20%...

Joi, 10 februarie

Bătrânica vitează din Marea Britanie - a luat hoţii la bătaie cu o geantă. Justiţia română bagă hoţii de vameşi după gratii...

Trebuia să se dea în stambă şi Ponta: "Băsescu trăieşte într-o lume a nebuniei... este Ceauşescu redivivus al anilor '70-'80". Ciudat, ştiam că pe el îl preocupă mai ales anii '50-'60, ani de glorie pentru idolul său, Che. Oare oamenii ăştia pot produce şi altceva afară de injurii care denotă frustrarea care îi macină?

Miercuri, 9 februarie


Senatul a respins propunerea lui Silviu Prigoană - să se folosească "ţigani", în loc de "rromi". Evident... Totuşi, acelaşi organism a decis, la propunerea liberalului Puiu Haşotti, ca ziua de 9 martie să devină ziua naţională a foştilor deţinuţi politic din România (1944-1989); intră în vigoare de la 1 septembrie 2011.

Radu Tudor - "este ceva greţos ceea ce face Traian Băsescu - se amestecă în viaţa internă a PDL". Mă mir că nu-i vine greaţă şi de la mâncat rahat zilnic pe post, pe banii lui tov. Voiculescu.

Dacă nu sunt totuşi prea naiv, mă gândesc că România ar putea avea noroc cu FMI: lovit de acuzaţii bine susţinute că duce la vale orice economie pe care pune mâna, Fondul ar putea chiar să-şi facă treaba serios în România, pentru a-şi recâştiga credibilitatea, pe seama unei ţări mici, aşteptând mai apoi să-i cadă în plasă un peşte mai de soi.

Marţi, 8 februarie

Dan Diaconescu: "Partidul nostru vrea să-i strângă pe toţi săracii din România şi sunt, slavă Domnului, vreo 7 milioane...". Păi, nu?

"Distinsul" domn Crin Antonescu despre preşedinte:
"acest individ este o căzătură din punct de vedere moral, ne-a tras în jos, nu mă cobor la nivelul lui ... creatura asta...". Un limbaj elevat, demn de un viitor preşedinte.

Luni, 7 februarie


Elev silitor, Mihai Gîdea scrie cuminte la tablă aberaţiile dictate de "invitatul" său, Dan Voiculescu. Extrem de umil - doar "da, da!" poate să îngaime. Eee, dacă ar fi fost o emisiune de înjurături pentru Băsescu (adică o emisiune obişnuită), să vezi cum s-ar fi transformat din "târâtoare" în "cocoş".

La conferinţa pentru securitate de la Munchen, premierul britanic David Cameron (declaraţia survine după cea similară, a Angelei Merkel) susţine că "politica de multiculturalism a Marii britanii constituie "un eşec"

Marţi, 1 februarie

Vanghelie: "în fiecare dimineaţă mă uit pe geam, să văd dacă nu îmi vine rândul să fiu arestat". Să-l rugăm pe dl. preşedinte să renunţe la sadism şi să-l scutească mai repede pe Marean de apăsarea încărcatei conştiinţe... Declaraţiile au legătură cu arestarea lui Nicolescu, pe care Adrian Năstase îl apără din răsputeri: el ştie dinainte că omul e nevinovat, că este un proces politic, că justiţia este politizată. De altfel, Năstase (acelaşi care a dispus arestarea lui Mugur Ciuvică - umflat de pe stradă) are şi antecedente: în fruntea PSD s-a dus să-l susţină pe parlamentarul PSD-ist dovedit infractor Bivolaru. Asta, trecând peste problemele proprii cu justiţia...

Băsescu către PDL: "sper că nu veţi proceda ca PSD, sper că nu voi ajunge să văd oameni din fostul meu partid că pun presiune pe procurori...".

FMI ne cere liberalizarea preţului la energie, gaze...

Luni, 31 ianuarie

Mircea Badea zice că Mircea Mihăeş, vicepreşedinte al Institutului Cultural Român, ar fi un "semidoct". Mă îndoiesc. Oricum, în comparaţie cu Badea...

Băsescu: "stelele partidului stau în tranşee şi trimit infanteriştii la înaintare, s-o încaseze (...) sunteţi un partid de dreapta, dar, ca şi PSD aveţi o problemă cu corupţia". El l-a sfătuit pe deputatul PDL Păsat să facă un bine partidului şi ţării şi să ceară singur să meargă în faţa procurorilor.

Sâmbătă, 29 ianuarie

Subiectul "primăverii arabe" "pro democraţie" - "revoluţia garoafelor" din Tunisia, căderea "dictatorului" Mubarak, măcelurile din Libia şi Siria, problema Iranului - le voi trata într-un articol pentru ROST.

Marţi, 25 ianuarie

Mâine, Obama ţine discursul despre starea naţiunii - i se cere să vorbească despre necesitatea controlului armelor de foc (ceea ce a făcut deja în campania electorală), dar el se pare că nu are de gând, pentru că mulţi alegători ai săi spun că interzicerea armelor de foc ar încălca al doilea amendament constituţional. Este interesant că în ultima vreme au avut loc în SUA câteva masacre ale unor aşa-zis sceleraţi, folosind arme de foc. Este ca şi cum cineva ar vrea să convingă cetăţenii americani să renunţe la cele aproximativ 200 de milioane de arme de foc. Degeaba ai o legislaţie restrictivă a libertăţii (după 11 septembrie 2001 - "Patriotic Act"), dacă populaţia are încă posibilitatea să se apere. Ca să fie puşi definitiv cu botul pe labe, trebuie să li se ia armele.

Luni, 17 ianuarie

Băsescu i-a înlocuit pe şefii Jandarmeriei - s-a răzbunat, probabil, că nu au intervenit în septembrie 2010 împotriva poliţiştilor aruncători de şepci în curtea Cotrocenilor.

Joi, 13 ianuarie

După ce s-a văzut cu sacii Legii Educaţiei în căruţă, oportunustul G. Frunda zice că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare, dacă guvernul nu ia măsuri de relansare economică.

Miercuri, 12 ianuarie

Circulă zvonuri nebuneşti, alimentate şi de OTV, legate de peştii şi păsările care mor în masă pe meridianele lumii (interesant - nu în China şi Rusia... ) - că avioane NATO aruncă substanţe periculoase, pregâtind "Apocalipsa" din 2012 (la rândul ei pregătită mediatic prin pretins corect tradusele profeţii mayaşe - de fapt acel calendar şi prin aburelile cu planeta Nibiru). Aceste substanţe ar urma să se adune în plămâni şi să se combine cu altele, care vor fi aruncate în 2012 şi care vor provoca decede în masă, scopul fiind reducerea populaţiei globului. Oricum, la noi, şeful DSV Constanţa ne-a informat candid că graurii morţi s-ar fi îmbătat, după care au fost adunaţi de pisici de prin copaci. Mă întreb dacă el era treaz când a vorbit.

Luni, 10 ianuarie

PNL s-a aliat cu PC (adică s-a aliat cu Antenele, să poată veni dl. Antonescu pe seară, după ce s-a trezit şi s-a frezat). Urmează PSD. Înţeleg că pe liberali nu-i deranjează să stea lângă Iliescu, Năstase, Hrebenciuc, Mitrea, pe care altădată îi înjurau, şi cu atât mai puţin lângă Felix Turnătorul. Nu mai am cu cine vota - îmi propusesem să votez PNL la viitoarele alegeri.

Marţi, 4 ianuarie

Netanyahu susţine că SUA ar fi renunţat la cererea de suspendare a colonizărilor, "în urma unei analize proprii".

Vadim a fost dat afară din sediu - cu scandalul de rigoare: urlete, injurii, baricadare. Nu ştii dacă să râzi sau să plângi.

Băsescu a promulgat Legea Educaţiei în varianta Miclea - Funeriu, care bulversează tot învăţământul şi care dă minorităţii maghiare drepturi aberante - predarea istoriei şi geografiei în limba proprie.

Funeriu dă vina pe Adomniţei în problema "păpuşilor cu handicap". Cică ar fi un program lăudat de UNICEF. Nici nu mă mir.

Niciun comentariu: