sâmbătă, 30 octombrie 2010

August-octombrie 2010 (III)

27 octombrie

Moţiunea a picat cu mult succes; Ponta era mai mult între demonstranţi, decât în Parlament.

26 octombrie


"Vanghelisme" - "Poţi avea mai multe destine, deşi ai aceeaşi soartă" şi "România este un stat totalitar în mare măsură, despre care se vorbeşte aproape în fiecare zi". Tare, nu?

Fostul vicepremier irakian, Tarik Aziz (74 de ani), singurul creştin (în 2003 a fost la Vatican, să discute cu papa Ioan Paul al II-lea, sperând că va opri invazia americană) din guvernul lui Saddam Hussein (el s-a predat forţelor americane în aprilie 2003, la două săptămâni de la ocuparea Bagdadului) a fost găsit vinovat de reprimarea/persecutarea şiiţilor irakieni şi a fost condamnat la moarte. Va fi executat prin spânzurare, exact ca Saddam, nu prin împuşcare, cum ar fi normal cu nişte foşti militari şi demnitari ai statului. Tot cu spânzuratul/ştrangulatul, iar nu cu împuşcatul se umbla şi pe la Nurnberg, după 1946, dar şi prin România, în noiembrie 1938. "Prietenii" ştiu ei de ce...

25 octombrie


Declaraţii stupide Putere - Opoziţie:

Ponta (PSD) - "voi participa la marşul de miercuri; ne luptăm cu o putere dictatorială şi mafiotă".
Udrea (PDL) - "trebuie să folosim toate mijloacele legale pentru a opri aceste deplasări" (Dragnea (PSD) spusese că "Puterea face presiuni asupra transportatorilor, să nu aducă oameni la Bucureşti" - ceea ce, parţial, s-a confirmat).
Mircea Toader (PDL) - "PDL-istul care se apropie de urnă va fi exclus din PDL" (la votarea moţiunii, miercuri).

Probabil că PDL&Co au hotărât să nu voteze miercuri şi ca să nu enerveze oamenii din stradă. Deci, dacă moţiunea nu trece, vina va cădea nu doar pe guvern, ci şi pe opoziţia care nu a reuşit să strângă voturile necesare.

19 octombrie

Moţiunea de cenzură este pe 27 octombrie, de hramul Bucureştilor, când multă lume va fi pe străzi. Oare este întâmplător?

Doi "profesionişti" în ale deontologiei jurnalistice - aserţiuni:
Mircea Badea - "Băsescu îmi provoacă scârbă, e un dictator"; "japiţele de la "Evenimentul Zilei"; "Radu Moraru - un pupincurist"; "mogulul Băsescu urmăreşte să mă suspende pă mine" (mai are şi mania persecuţiei); "această ţară hidoasă, odioasă, pe care o detest din ficaţi"; "japiţele alea de la "Hotnews"; "Cretinii băsişti - ăsta-i pleonasm"; "România a ajuns mult mai rău cu drepturile omului ca pe vremea lui Ceauşescu".
Şi Radu Tudor - "guvernul urinează pe lege".

No comment.

18 octombrie

Antena 3 - "Republica Socialistă România" (titlu la o emisiune). Zău? Dacă era încă în vigoare RSR, tov. Felix era demult după nişte binemeritate gratii.

I. Cristoiu - "vizita preşedintelui Ungariei în România arată că UDMR nu va trăda" (coaliţia de guvernare). Mi se pare corect.

16 octombrie

Ponta - "Băsescu este mai rău decât Ceauşescu, pentru că urăşte România, nu este doar nebun". Şi ăsta conduce (cică) un mare partid din România.
Reuniunea Comisiei Trilaterale la Bucureşti, cu Mihai Tănăsescu, Mugur Isărescu, etc. Cum să nu? Exact de asta aveam nevoie pe aici.

15 octombrie

Nişte oameni "responsabili": Valentin Stan (Antena3 Tv) îi critică pe liderii sindicali şi îndeamnă la revoltă publică. Îi critică şi pe credincioşii care au îndrăznit să meargă la Iaşi la Sfântă. Iar Ponta îndeamnă la grevă generală în ziua moţiunii de cenzură.

Joi, 14 octombrie - Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea întregii Moldove

La instigarea lui Marica, greviştii au ocupat clădirea unei instituţii a statului şi au dormit acolo, în clădirea Ministerului de Finanţe. "Cartel ALFA" cere tuturor bugetarilor să oprească voluntar lucrul. PSD, poşta şi profesorii se declară solidari cu greviştii de la Finanţe. "Realitatea TV" titrează: "Statul - paralizat de greve" (vrabia mălai visează). Ialomiţeanu - "de azi, toate stimulentele se vor da pe criterii de performanţă (până acum, miniştrii de finanţe, inclusiv Vlădescu, le-au dat complet arbitrar se pare) - nu sună rău. La Antena 3 TV, telefonic, Miron Cozma (în judeţul Ilfov, că are interdicţie să intre în Bucureşti) cere liderilor sindicali din ţară să-l dea în judecată pe Băsescu pentru "sperjur", în timp ce Dogaru cere demiterea lui. Psihoza este oprită de Elan Schwartzenberg, care spune că nu l-a votat pe Băsescu niciodată, dar că, atât timp cât preşedintele nu iese cu arma în stradă, orice încercare de demitere a sa este o aberaţie şi va aduce haos. O opinie de bun simţ al omului de afaceri israelian, care probabil că s-a şters pe bot de a mai fi invitat pe la Antene, după astfel de declaraţii.

Afirmaţia zilei vine de la OTV - Tudor Barbu - "De 10 luni cerem ca rezerva BNR să fie folosită pentru a plăti pensiile şi salariile" - fără comentarii.

13 octombrie

Greva de la Administraţia Financiară - salariaţii strigă să nu li se ia sporurile (în mare parte abuzive), pe motiv că au credite la bănci. Parcă i-a pus cineva să-şi facă credite "doar cu buletinul". Dacă angajezi credite (ca şi atunci când procreezi) trebuie să fii conştient de ceea ce faci şi să-ţi asumi responsabilitatea faptelor. Nu este nimeni obligat să te scoată din groapa în care singur, cu capul înainte, te-ai aruncat. Cât despre atitudinea liderului de sindicat Marica, este de-a dreptul criminală; omul instigă pe faţă la violenţă, el fiind unul dintre cei direct interesaţi de problemă, prin soţia sa, director în Ministerul de Finanţe. Şi ce venituri au unii de acolo (şoferi cu 30-42 milioane ROL lunar), ce prime de concediu, cu adevărat "nesimţite"!

12 octombrie

Guvernul asumă legea Educaţiei pentru UDMR, care probabil a şantajat PDL cu ieşirea de la guvernare, astfel că istoria şi geografia vor fi predate şi în limbile minorităţilor naţionale. PNL se scandalizează acum, dar de ce oare nu a vrut Crin Antonescu să intre la guvernare în decembrie 2009, când l-a invitat Băsescu? Situaţia asta de acum ar fi fost evitată.

10 octombrie

La "Realitatea TV" - Titlu: "Realizări la înălţimea lui Boc" - oare CNA-ul nu se sesizează?

7 octombrie

Aşa cum am presupus de la început, Băsescu nu a promulgat Legea Pensiilor, cea cu probleme, dar nu pe motiv de Anastase, ci pe motiv de vârstă de pensionare pentru femei, care, în opinia preşedintelui, ar trebui să fie mai mică, iar nu egală cu cea a bărbaţilor. De fapt, cred că s-a temut de suspendarea cu care îl ameninţa opoziţia, pentru că era posibil ca o parte din PDL (poate în frunte cu tripleta BVB - Blaga, Videanu, Berceanu) să voteze pentru suspendare şi n-a vrut să rişte. A retrimis legea la Parlament pe probleme de fond, că pe procedură nici nu avea dreptul să nu o promulge. Ponta a declarat că, deoarece Băsescu a găsit "o modalitate diplomatică", el personal apreciază asta şi renunţă la suspendare, în timp ce PNL consideră că Băsescu a luat decizia "de frica suspendării", căci, cu 17 zile în urmă, el susţinea tocmai motivul retrimiterii legii la Parlament, adică tocmai egalizarea vârstei de pensionare. De altfel, preşedintele a spus că a reanalizat/reconsiderat problema (se vede că este cusută cu aţă albă; totuşi este posibil ca şi recentul eveniment nefericit din viaţa personală să-l fi determinat pe preşedinte să fie mai atent cu femeile). Opoziţia încearcă să revoteze toată legea, în timp ce Puterea se leagă doar de observaţia lui Băsescu şi doar acel articol vrea să fie revotat. Pe de altă parte, coaliţia guvernametală, dacă s-ar mobiliza, ar putea trece legea şi fără tertipurile Robertei Anastase, aşa încât opoziţia se păcăleşte dacă crede că a câştigat ceva, prin această retrimitere la Parlament. Unde mai pui că preşedintele apare şi ca apărătorul femeilor (că tot i s-a dus în jos popularitatea rău de tot). Probabil că Roberta a făcut potlogăria cu falsificarea votului în mod conştient şi cu aprobare de "sus", pentru că altfel România nu primea tranşa de împrumut de la FMI - dacă Parlamentul nu vota Legea Pensiilor.

4 octombrie

A murit mama preşedintelui Băsescu (cu exact o lună înaintea zilei lui de naştere) - iată de ce Băsescu nu era la Cotroceni, să iasă atunci când poliţiştii voiau să arunce cu şepcile în el. Şi o declaraţie de "bun simţ", a unui "mare caracter" - Mădălin Voicu: "Dumnezeu s-o ierte pe mama lui Băsescu, că ne-a dat aşa un preşedinte".

PSD nu vrea ca liderii sindicali să fie nevoiţi să îşi declare averea. Ne surprinde? Să fie vorba despre vreo nevinovată complicitate?

Chavez susţine că recenta revoltă (eşuată) din Ecuador a fost orchestrată de SUA. O fi ştiind ce spune, că a trecut şi el prin aşa ceva, ba chiar mai rău, în 2002.

3 octombrie 2010

Noul imn TSD (de la congres) - "Amintire cu haiduci", de Vali Sterian - dar pe ceva ritm de hip-hop, cu concurs de miss şi (cum a descoperit presa după aceea) cu ceva peşti şi curve, de care Bănicioiu, liderul TSD nu pare străin, la fel ca şi fratele Negoiţă, sau Măzăriche edilul-călător. Eu zic că se potrivea mai degrabă un "titlu de tablou "- "Natură moartă cu borfaşi".

Germania a plătit azi ultima tranşă din datoria cu care s-a căptuşit în urma... primului război mondial! Sunt unii care te urmăresc pentru vină (de fapt după bani) şi în mormânt, chiar dacă sunt mai vinovaţi decât tine...

29 septembrie

La Irealitatea, sub numele de emisiune "Ţara securistă a lui Băsescu", Ludovic Orban susţine că demiterea lui Blaga de la Interne a fost făcută de Băsescu, pentru a se apăra de scandalul Legii Pensiilor, provocat de Anastase în Cameră. Nu ştiu, dar comportamentul lui Blaga a fost absolut ciudat: ştia de demonstraţie şi totuşi s-a dus la Tg. Mureş, de acolo nu a avut declaraţii serioase, ferme, nu s-a întors la timp la Bucureşti şi în ciuda "încurajărilor"oficiale ale lui Boc şi Băsescu, nu i-a demis pe şefii Poliţiei, ci a preferat să demisioneze el (lasă că i-a scos Băsescu mai târziu...).

27 septembrie

Laszlo Tökes vrea autonomie şi în judeţele Bihor şi Satu Mare. Mă întreb cu ajutorul cui a devenit acest ipochimen, parlamentar european din partea României...

25 septembrie

La Irealitatea TV - campanie: "Opriţi promulgarea Legii Pensiilor". Nu ştiam că ăsta este domeniul de activitate al unei televiziuni private într-o ţară democratică. Oare în ce altă ţară membră UE s-ar mai putea întâmpla aşa ceva?

24 septembrie

Demonstraţia cu cântec a poliţiştilor (şăpci aruncate în curtea Cotrocenilor şi "ieşi afară, javră ordinară") - se pare că SOV nu vorbea ieri degeaba. O fi răzbunarea pentru arestare...

23 septembrie

Vântu (interviu la propriul post tv): "Băsescu mă confundă cu gaşca de lichele din jurul său, n-am băgat niciodată mâna în banii statului sau ai (alt)cuiva; în 3 luni de zile Traian Băsescu trebuie să devină o amintire". Cât tupeu...

Delegaţia israeliană a absentat din sală, când Obama şi-a ţinut la ONU (NY, SUA) discursul său despre aderarea la ONU a viitorului "stat palestinian". Asta, deşi acest stat ar trebui să existe legal din 1948, prin decizie ONU...

17 septembrie

Mircea Marian - "Vântu spunea: "întăriţi-vă statul!" - păi iaca, s-a întărit. Acum nu-i convine?" Cam aşa e...

15 septembrie

Mircea Diaconu vorbeşte despre "instituţia târnosirii" lui (Vântu), iar Lucian Bolcaş zice că Băsescu vrea ca Vântu să îi cedeze "Realitatea TV".

Din primăvară, opoziţia pregăteşte revanşa împotriva lui Băsescu. Când acesta a anunţat reducerea pensiilor şi a salariilor, au vrezut că a venit momentul, dar mişcarea sindicală (mai ales în învăţământ) a dezamăgit, iar moţiunea de cenzură a picat la 8 voturi. Au aşteptat atunci ca tăierile salariilor la bugetari să devină fapt şi au pregătit o nouă moţiune de cenzură pentru toamnă şi o nouă eventuală suspendare a preşedintelui, bazându-se pe faptul că de data asta votul la referendum va fi favorabil acestei iniţiative.

Penibilă prestaţie a Robertei Anastase la Cameră - pe Legea Pensiilor, cu scuza Puterii, că dacă nu se vota atunci, FMI nu mai acorda României următoarea tranşă de împrumut.

12 septembrie

ANAF a pus sechestru pe "Rompetrol Rafinare".

CT Popescu condamnă B1 TV şi "Hotnews" pentru că "fac liste negre" cu cei care au ieşit public în apărarea lui Vântu.

11 septembrie

Cazinoul din Constanţa, concesionat de Consiliul Local unei firme israeliene pentru 49 de ani, a ajuns o ruină - se aşteaptă oare demolarea lui?

10 septembrie

Vadim urlă în direct că Băsescu este de vină pentru împuşcarea câinelui lui Vântu. Ce preocupări a ajuns să aibă "Tribunul"...

9 septembrie

Bogdan Chireac, Sorin Roşca Stănescu, Cristian Tudor Popescu, Stelian Tănase, Mircea Dinescu şi Adrian Păunescu ("Vântu şi Dan Voiculescu - amândoi merită să fie în guvern, sunt oameni eminenţi"; "e nevoie de oameni ca Vântu, Patriciu, Voiculescu, în libertate") îi aduc laude lui Sorin Ovidiu Vântu şi îl susţin în momentul arestării. Vadim zice că toată lumea îl va apăra pe Vântu, în timp ce Becali face doar aluzii. Ce ţară, ce clasă politică, ce intelectualitate... Cică Băsescu vrea să desfiinţeze IRealitatea TV. Alta acum. Până mai ieri, asta era plângerea lui Dan Diaconescu, că vor să îl aresteze pe el, ca să închidă gura OTV. Dan Diaconescu, de altfel, ca şi Mădălin Voicu, i-au luat şi ei apărarea lui Vântu. La rândul său, Patriciu vorbeşte de "acumularea excesivă de putere în mâinile unui singur om". Băsescu a început o ofensivă pro bono - vezi remanierea guvernamentală (Videanu, Şeitan, Berceanu, Vlădescu) şi ieşirile preşedintelui în media (8 septembrie - TVR1, 9 septembrie - Radio România Actualităţi), la care se poate adăuga şi episodul arestării lui Vântu.

Şi o părere a lui Patriciu, cu care rezonez: "împrumuturile reprezintă o crimă la adresa siguranţei naţionale, dacă nu se fac pentru investiţii".

"Descoperire" - salarii imense la Agenţia Naţională pentru Rromi. Ce surpriză...

Niciun comentariu: