joi, 28 octombrie 2010

August-octombrie 2010 (II)

7 septembrie - Gyorgy Frunda (referitor la faptul că România umple Europa cu "noi" cetăţeni români, din Republica Moldova): "în câţiva ani, ruşii vor deveni majoritari în Republica Moldova". Vrabia mălai visează, totuşi, să luăm aminte.

Guvernul României (în speţă, MECTS) şi Banca pentru Dezvoltare a Consiliului Europei finanţează cu 9 milioane lei cumpărarea
pentru grădiniţele din România a 220 000 de păpuşi, care reprezintă diferite rase, dar şi categorii de handicap fizic. Copiii ar trebui astfel să înveţe toleranţa de mici şi să combată discriminarea. Sunt convins că bieţii copii nu vor fi traumatizaţi psihic şi că nici un potlogar nu vrea să primească în acest fel un contract fără licitaţie, de la stat. Aş vrea însă să semnalez o posibilă discriminare. Din păcate, nu există şi păpuşi care să ilustreze handicapul psihic. Dacă nu au modele, pentru urgenţă, sugerez fabricarea unei păpuşi cu mutra extrem de reprezentativă a şefului funebriu al lipsei de educaţie.

6 septembrie -
se dezvăluie că organizaţiile ţiganilor din România primesc de la stat mai multe fonduri decât românii de pretutindeni. Normal, doar principala grijă a autorităţilor este populaţia rrrrrr-rromă, nu naţiunea română, care, în opinia lor, poate să dispară, pentru a lăsa locul altora.

2 septembrie -
Cât de "dezinvolt" poate fi acest ministru al educaţiei? Stă bine mersi în funcţie, deşi încrederea lui în sistemul de învăţământ preuniversitar din România este zero. Altfel, de ce copiii lui învaţă în Germania?

Tony Blair - "Trebuie să ne pregătim de război cu Iranul". Asta a declarat acest fals credincios creştin, care (alături de G. Bush jr.) are mâinile pătate de sângele irakienilor ucişi din 2003 încoace.

1 septembrie -
UE interzice becurile de 75 W. Să ne cumpărăm adică din cele "ecologice". Dracu' poate citi la acelea. Dar asta este şi ideea...

31 august -
Specialiştii de la Institutul "Cantacuzino" au descoperit "telocitele" - celule prelevate din piele şi din intestin, asemănătoare celulelor "stem". Iată ce pot face românii şi iată de ce unii încearcă să distrugă acest institut cu orice preţ.

28 august -
Ministrul zisei educaţii are nişte apariţii publice de-a dreptul înspăimântătoare. Din moment în moment mă aştept să taie vreo vrabie în direct.

O aud pe Ana Blandiana criticând comunismul. Foarte "credibil", având în vedere unele poezii şi texte de ale sale din acea perioadă şi faptul că a călătorit pe atunci în Occident, ceea ce multor altora li s-a interzis...

Două întrebări imi vin în minte:
1. Oare miniştrii ar trebui consultaţi de psihiatru, înainte de a ocupa o astfel de funcţie? şi
2. Dacă, pentru anumite cazuri, pot rima "ministru" şi "bou sinistru".

27 august - Culmea neruşinării: ministrul de externe al Germaniei, ţară care a contribuit cu vârf şi îndesat la dezmembrarea Yugoslaviei, a cerut Serbiei să recunoască independenţa "provinciei" Kosovo.

Teodor Meleşcanu cere desfiinţarea Curţii Constituţionale. Asta după ce, nu demult, a candidat pentru a ocupa un post de judecător acolo şi nu a reuşit "să se aleagă". Model de "consecvenţă" şi probitate morală.

24 august - nătatea este la pământ. Eu nu ştiu ce gândeşte guvernul, aplicând reducerea de 25% şi în sistemul sanitar. Ne vor pleca toţi medicii buni şi asistentele. Şi odată plecaţi, cu greu se vor mai întoarce în sistem.

Azi îmi pun prea multe întrebări. De exemplu, mă frământă ideea că securiştii şi membrii P.C.R. s-au împânzit în toate partidele şi ONG-urile, după 1989. Nu întâmplător, ci ca tot ei să controleze "tranziţia" şi să impună propria viziune asupra perioadei trecute. Aşa se face că Ceauşescu este scos mai negru decât torţionarii anilor '50-'60. Apoi mai sunt fiii de "foşti". Ei ocupă întotdeauna funcţii înalte - director al Institutului Cultural Român, ministru de externe sau director al Institutului de cercetare a crimelor comunismului şi conducător al comisiei prezidenţiale pentru cercetarea crimelor comunismului, semnatar de seamă al raportului final care condamnă acest sistem şi mă întreb "cum de"?. Deci tot ei, comunişti şi fii de comunişti, conduc şi procesul de condamnare a comunismului şi s-au transformat în anticomunişti vorace, pardon - mai exact, antistalinişti. Căci, dacă tot cercetezi crimele comunismului, e musai să înlocuieşti termenul de "comunist" cu cel de "stalinist" - "prietenii" ştiu ei foarte bine de ce...

20 august
- În România, risipa banului public nu încetează defel: statul va da 32 milioane euro pentru cărţi de identitate biometrice. În timpul ăsta specialiştii trag semnalul de alarmă - dacă nu luăm măsuri rapide, riscăm ca în 20 de ani să ne pierdem plajele, prin eroziune. Nici cei de la Bruxelles nu sunt mai breji, sub acest aspect: în plină criză, angajaţii UE primesc o mărire de salariu de 5%.

Niciun comentariu: