marți, 24 noiembrie 2009

Şi dacă...

... ramuri bat în geam / Şi se alege Geoană / Îmi iau bilet la Amsterdam / Şi emigrez în goană...

Mă duc să fac penitenţă - că în 1992 şi în 1996 l-am votat pe Emil Constantinescu, am votat "Cheia" şi "schimbarea" şi acum "Ţapul" votează cu Geoană. Bine că în 1990 l-am votat pe Raţiu şi nu pe Radu Câmpeanu, altul care a luat-o pe câmpii şi votează Geoană. Având în vedere repoziţionările de pe scena politică românească, ce au succedat turului I al alegerilor prezidenţiale, există două posibilităţi: ori Băsescu reprezintă răul absolut în România, de care toţi vor să scape, ori....

M-am întrebat pe parcusul zilei de astăzi de unde atâta ură antiBăsescu, de unde atâta unitate între vechi inamici, cum de s-au suit în aceeaşi barcă, mai abitir ca la suspendarea din 2007, Iliescu, Câmpeanu şi Constantinescu, Vadim şi Marko Bela, Ceorbea şi Vanghelie, Dan Voiculescu, Ludovic Orban şi Crin Antonescu... Încearcă să salveze ţara de Băsescu... Nu atât de ceea ce a făcut acesta, cât mai ales de imaginea a ceea ce ar putea să facă. Dacă pe cei din PSD-PC îi înţeleg uşor, pe cei din PNL şi UDMR îi înţeleg mai greu. Dar poate că i-aş putea înţelege pe aceşti "dreptaci", dacă aş sta puţin să analizez ce au făcut ei din 1990 încoace. Nu trebuie mult timp să îţi dai seama că nu au făcut NIMIC. Aşa vine şi răspunsul. De ce nu este bun Băsescu? Nu pentru că a dezbinat, nu pentru că a vrut să scape de PNL, ci pentru că a încercat (şi în parte a reuşit) să facă câte ceva pentru reformarea ţării. Nu-l suportă pe Traian Băsescu, pentru că acesta este o oglindă pentru ei - oglinda care le arată propria incompetenţă, propria lor impotenţă politică. Este oglinda care le arată că timp de 20 de ani nu au făcut nimic altceva în afară de a vorbi şi eventual de a se îmbogăţi. Acesta este motivul pentru care s-au strâns alături de ceilalţi, de cei de stânga, cu care se aseamănă, pentru că nici aceia nu au făcut nimic pentru România.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6557165-theodor-melescanu-discutat-domnul-patriciu-despre-strategia-economica.htm
Singurul care a dat dovadă de bun simţ a fost Sorin Oprescu, cel folosit de Iliescu în turul I, pentru a-i asigura victoria de etapă lui Geoană.

Nici aşa-zişii "naţionalişti" nu au făcut nimic altceva decât circ. Becali nu este decât o marionetă a lui Hrebenciuc, care şi-a dat măsura caracterului său deosebit înmormântând "Steaua" şi umilindu-l pe Hagi. Vadim este plecat cu totul. Urlă că s-au furat alegerile, că s-au băgat voturi în urnă, că de fapt el a câştigat alegerile. Am numărat voturi duminică şi la secţia respectivă el a obţinut doar două voturi, la egalitate cu Becali. Minte şi urlă cu neruşinare şi dezinvoltură. Spectacolul pe care l-a dat vineri în faţa Palatului Parlamentului, transmis cu inconştienţă, pe larg, de televiziunile de ştiri ale lui Vântu şi Voiculescu va rămâne ca o pată ruşinoasă pe obrazul presei şi al democraţiei româneşti.

Oare nu există nici o autoritate a statului care să pună la respect aceste jalnice personaje de roman prost? Cât timp un agramat penibil şi un bufon sărit se vor mai erija în promotori ai valorilor naţionale? Este timpul ca cetăţenii cu bun simţ ai acestei ţări să ia atitudine. Este, de asemenea, timpul pentru naşterea şi edificare unei reale mişcări naţionale, unde astfel de ipochimeni să nu-şi mai aibă locul.

Niciun comentariu: