miercuri, 11 noiembrie 2009

Campania naţională de toamnă anti-Băsescu

Omul vinovat de toate relele, "dictatorul" este împroşcat cu noroi la scenă deschisă şi nimănui nu îi mai pasă că în acest noroi este afundată o instituţie fundamentală a statului - preşedinţia. Pe televiziunile de ştiri ale "mogulilor" - cele două cunoscute, atacurile se succed fără încetare. La "Irealitatea" Cristian Tudor Popescu ne explică, rotindu-şi hultaneşte ochii, că toţi cei care vibrează la mesajul băsescian au o joasă capacitate de a înţelege corect realităţile. Bine că nu mai conduce "Clubul Român de Presă", că trebuia să-şi dea singur vot de blam. Ce diferenţă este între el şi Ludovic Orban, care declara că "pe Băsescu îl votează ţiganii, alcoolicii şi prostituatele"- declaraţii cu care tonomatul cu ochi umezi se declară "aproape" de acord? (ca să fim răi, probabil că Orban era invidios, căci pe el nu cred să îl voteze nici măcar una dintre aceste categorii) Pe acelaşi post Tv, dl. Mircea Dinescu, supărat că nu a fost lăsat să vorbească peste preşedinte pe scena de la Cetate (deşi se afla într-o stare de "spirit" destul de dubioasă - aşa cum atestă scălâmbăielile sale) s-a înfrăţit cu tovarăşul Iliescu şi mai nou cu domnul (?) Emil Constantinescu spre a combate afirmaţia preşedintelui (făcută pe aeroport, înaintea plecării spre Berlin), că în decembrie 1989 armata a tras în demonstranţi. Deşi lucrurile sunt de acum clare (vezi lucrările lui Mihai Stoenescu) Dinescu zice că au tras securiştii şi activul de partid, Iliescu îi ţine isonul şi zice că de vină sunt "teroriştii" (ăia neprinşi vreodată), iar "Ţapul" de altădată (pentru prima oară îi spun aşa, dar am dreptul, pentru că l-am votat şi în 1992 şi în 1996) behăie şi el în cor, fără argumente, doar din ură faţă de Băsescu. La rândul său, Vozganian susţine că rastelurile armatei erau sigilate. Concluzia? "Băsescu este parte a regimului Iliescu" (Vozganian) sau "a regimului Ceauşescu" (Dinescu). Iată cum se croieşte o frumoasă alianţă şi poate că lucrurile vin în matca lor. Îţi vine să te întrebi dacă nu cumva are dreptate poetul nebun al naţiunii, care vorbea despre legături ale moşierului doljean cu fostul KGB. Poate că în anii '90 cei care au luat puterea au infiltrat bine şi opoziţia, spre a o controla şi acum, când a ajuns la putere unul necontrolabil, sar cu toţii pe el. Sau poate că nu...

La cloaca informaţională şi morală zisă şi "Anatema 3" situaţia este neschimbată - minciuna este adusă la rang de lege. Mai nou, principalii mincinoşi se bat în clipuri cu inamicul lor.

Alte metode sunt mai "subtile": campanii de presă care fac tot posibilul să ţină oamenii acasă, să nu vină la vot, pentru ca nehotărâţii şi apaticii să nu-l voteze pe Băsescu: "Noi vrem respect", la "Realitatea TV", "Mişcarea de rezistenţă" la trustul lui Dan Voiculescu sau campania dusă de Patriciu - la "Adevărul" care nu accepta publicitate politică şi unde apare o fetiţă (când va înceta oare în România folosirea copiilor în scop publicitar?) care spune: "viaţa noastră este invadată de politică...".

Evident, ştirile care nu convin sunt ocultate, dacă este posibil. Astfel, ceea ce a spus directorul SRI, că nu există informaţii despre fraudarea alegerilor, a fost trecut imediat "la spate". Desigur, cu excepţia dlui Orban, care ştie că oricum alegerile vor fi fraudate. S-a încercat să se treacă şi peste scandalul stenogramelor, în care sunt implicaţi Sorin Roşca Sătănescu şi Bogdan Kir Iak, oameni pentru care cuvântul "şantaj" nu mai înseamnă mare lucru, că doar ei sunt în altă Ligă. Dar faptul că s-a discutat pe larg la postul B1 TV în cursul zilei de ieri, a făcut ca astăzi şi trusturile celorlalţi "moguli" să fie obligate să dezbată subiectul. Invitaţi de onoare? Chiar cei doi neruşinaţi, care au apărut imediat în presă, cu un tupeu nesimţit.

Domnul ambasador al SUA, Mark Gittenstein clamează neimplicarea în campania electorală, dar a declarat azi că îi place agresivitatea presei din România, declaraţie în care mulţi au văzut un mesaj pentru Băsescu. Pe de altă parte, alţi "neutri", adică 4 ONG-uri, între care "Agenţia de Monitorizare a Presei" şi "Pro Democraţia" (este cunoscut deja conflictul Băsescu-Pârvulescu) s-au apucat să atace referendumul propus de preşedinte pentru 22 noiembrie, iar două dintre ele au atacat astăzi decizia prezidenţială în contencios administrativ la Curtea de Apel Bucureşti.

Ah! Să nu o uităm nici pe Găbiţa Strâmbeanu Ştirea, care susţine că are telefoanele ascultate. Cică aude zgomote atunci când vorbeşte de politică. Cred că are dreptate - probabil că băieţii se prăpădesc de râs când îşi expune ea părerile în domeniu. Acuma, poate mă înşel, că înţeleg că numai şi numai pentru inteligenţa ei strălucită a fost apreciată de BNR-ilă cel mare, de poate ea acum să ne dea la toţi lecţii de moralitate în fiecare seară.

Cel mai grav mi se pare însă modul în care acţionează Tembeliziunea Română Liberă de Bun Simţ. Nu este o afirmaţie gratuită. Luni, 9 noiembrie, preşedintele României a fost la Berlin, la invitaţia cancelarului Angela Merkel, la 20 de ani de la prăbuşirea Zidului Berlinului. La orele 20.00, la principala emisiune de ştiri (deşi la Tema Zilei, în cadrul Jurnalului, s-a vorbit doar despre acest eveniment) NU s-a suflat un singur cuvânt despre acest lucru. Au apărut doar foarte scurt două imagini cu preşedintele Traian Băsescu, cu umbrela, "lipit" în mers de Hillary Clinton. Nici a doua zi TVR nu a spus că preşedintele României a fost invitat la Berlin, în acel cerc select şi, din câte înţeleg, destul de restrâns. Probabil că preşedintele avea informaţii că nu va fi mediatizat acest eveniment sau bănuia asta (că de, cum mai putea apoi domnul Valentin Stan să susţină că România este izolată pe plan internaţional? - ce-i drept, laptop-istul a lăsat-o mai moale cu subiectul ăsta după vizitele recente la Bucureşti ale preşedinţilor Slovaciei şi Poloniei, dar mai ales după vizita lui Joe Biden, vicepreşedintele SUA), căci a organizat o conferinţă de presă pe aeroport, înainte de plecare, ca singură modalitate de a se afla despre această invitaţie.

Astăzi, la Jurnal, TVR1 (20.00) - unde luni nu s-a zis nimic despre mai sus-amintita conferinţă de presă - s-a pomenit în sfârşit despre studentul Arion Emil Bânciu, fiu al eroului martir Leonida Bânciu, împuşcată mortal la Timişoara la 17 decembrie 1989, după ce strigase, alături de manifestanţi: "există Dumnezeu!". TVR a admis că el a însoţit "delegaţia română" la Berlin. Din nou, nimic despre preşedinte, iar imaginile date îl înfăţişau pe tânăr doar părăsind locul în care (pe aeroport) luase cuvântul, după Traian Băsescu; desigur, nu s-a dorit să se arate cumva în cadru nici o bucăţică din chelia prezidenţială. Asta demonstrează că şi la TVR există un dumnezeu. El se numeşte Alexandru Sassu, fost deputat PD, intrat ulterior în PSD (2003), care în iunie 2007 a fost validat de camerele reunite ale parlamentului pentru funcţia de Preşedinte - Director General (interimar) al companiei publice de televiziune, fapt care s-a lovit de nemulţumirea lui Traian Băsescu (miercuri, 12 septembrie 2007 a fost confirmat oficial în funcţia de şef al TVR). Şi dacă el are un dinte împotriva lui Băsescu, atunci îşi permite să nu relateze absolut nimic despre o vizită importantă a preşedintelui ţării. (Tovarăşe Sassu, gestul matale este incalificabil - Televiziunea pe care o păstoreşti este PUBLICĂ şi naţională - trăieşti din banii contribuabilului, în mare parte, aşa că, dă-ţi domnule, DEMISIA, că ori eşti de o incompetenţă crasă, ori acţionezi la ordin de partid; sau oi fi şi tu "Garantat Vanghelie"?)

Între timp, se pregăteşte intens "predarea ştafetei" către Geoană: sindicate (conduse de aceeaşi afacerişti îmbuibaţi şi nesimţiţi din 1990 încoace) şi patronate se grăbesc să semneze cu el protocoale de susţinere în alegeri. Îl susţin şi unii artişti - prezenţa lui Florin Chilian mă miră cel mai mult.

Evident că în bătălia generală nimeni nu mai are vreme de economia care se scufundă şi nici de Republica Moldova, unde ieri P. Comunist a lipsit de la vot, făcând să eşueze alegerea preşedintelui, ceea ce continuă criza politică şi o adânceşte pe cea economică din această ţară.

Concluzionând, părerea mea este că s-a pus la punct o campanie abilă, furibundă, puternic susţinută financiar şi în cea mai mare parte mincinoasă împotriva candidatului Traian Băsescu. Şi dacă voi fi acuzat că sunt pro-Băsescu, voi replica doar atât: de bine, de rău, Băsescu are un program economic şi unul de reformă instituţională, altceva decât autostrada suspendată a lui Oprescu, sau merele roşii ale lui Geoană, sau primarul Sibiului, oferit de Crin Antonescu pe post de program economic şi politic.

Şi apropo de Băsescu - "dictatorul" - cred că alţi contracandidaţi ar fi de altă părere...
http://www.basescu.ro/galerie-video?g=27#video_57

Niciun comentariu: