marți, 29 septembrie 2009

Septembrie

Tema lunii, a anului, a ultimilor 5 ani - Băsescu. Că ar fi un vântură-lume, un gâlcevilă, un oportunist, impostor şi câte şi mai câte, ptiu drace. Deunăzi, tovarăşul (fost) zâmbăreţ, Ion KGB-ici, ne informa că oricine este mai bun decât Băsescu la Cotroceni, pentru că acesta nu ştie să unească, ci doar să dezbine. Probabil vârsta înaintată l-a făcut pe tovarăşul în cauză să uite exemplele de "larg consens" pe care le-am trăit cu toţii în anii '90: Piaţa Universităţii, mineriade. Dar cred că KGB-ilă are dreptate, fiindcă sunt şi alţii de acord cu el, de-l invită pe la emisiuni şi se plâng de dictatura regimului Băsescu. Ce-i drept, curat dictatură, chiar dacă nu mai vine preşedintele să te strângă de gât, apelându-te cu un drăgălaş "măi animalule!".

Dar, în schimb, preşedintele este beţiv. Cel puţin aşa ne-au informat Vanghelie şi Hrebenciuc. Ei şi cu Iliescu, nişte capete limpezi, vor să conducă (din nou) România. Mi-e scârbă...

În rest:

- secuii din Consiliul Naţional Secuiesc vor autonomie, cu dezbatere publică - iar Băsescu tace mâlc. O fi bine şi cu indiferenţa, că pe nebuni nu trebuie să-i bagi în seamă, dar tăcerea lui Băsescu nu este cuşer, chiar dacă este precampanie electorală. Dar cine să mai discute serios despre greşelile reale ale preşedintelui, într-o ţară în care banda lui Ciutacu face legea? "Tonomate" cu ochii bulbucaţi de ură, capete seci, dar buzunare pline. Că veni vorba, nici lăudacii nu-s prea deştepţi - în opinia Ioanei Lupea, ungurii din România formează "o enclavă" (B1TV).

- nici măcar marele Ilie Năstase nu poate face nimic în ţara asta, din cauza nenorociţilor de securişti - mult dorita sa Academie de Tenis (23 septembrie)
http://www.adevarul.ro/articole/ilie-nastase-inca-ma-lupt-cu-ce-a-ramas-din-securitate.html

- Elton John (13 septembrie) şi iubitul său soţ au cerut să adopte un copil din Ucraina - dintr-o casă de copii. Dar legea ucraineană nu permite cuplurilor homo să adopte copii. Unde mai pui că fericitul duo este cam înaintat în etate, depăşind limita legală pentru diferenţa de vârstă dintre copil şi prezumtivii părinţi adoptivi.

- după ce au contribuit din plin la clădirea crizei (aşa cum au recunoscut bancherii englezi, care au prezentat recent scuze clienţilor lor) instituţiile economice şi politice europene vin cu idei "înrudite" - pe 23 septembrie, CE a propus crearea (din 2010) a 2 organisme, care să controleze agenţiile de rating, băncile, bursele şi societăţile de asigurări din statele UE, cu rol "de a evita criza". E nevoie de o mână forte, în mănuşă albă, care ţine în mână o bâtă roşie...

- în Statele Unite, în cei 8 ani scurşi de la 11 septembrie 2001, după ce au scăpat cu repeziciune de toate probele de la "Ground Zero", fără a face o anchetă serioasă în prealabil (aşa, nişte simulacre de investigaţii s-au făcut, de ochii familiilor victimelor şi ai lumii), singura clădire reconstruită a fost clădirea numită "Seven", cea care a căzut în aceeaşi zi, la ore distanţă de la prăbuşirea "Gemenilor", fără vreun motiv aparent. Aşa, ca să acopere urmele potlogăriei internaţionale de atunci şi eventual lumea să uite şi peste ceva vreme nici dracu să nu mai recunoască că a fost o astfel de clădire care s-a prăbuşit cândva.

Niciun comentariu: