joi, 7 mai 2009

Maidalionul de campanie

După Sorin Oprescu şi Dan Ioan Popescu, zboară din PSD şi Mădălin Voicu. O nouă victorie a lui Marean Vanghelie, care îşi consolidează poziţia de lider al sudului ţării. Preşedinte al PSD Bucureşti, el este acum şi preşedinte interimar la Giurgiu şi conduce practic PSD şi în Ilfov. O fi Vanghelie un om răzbunător? Să nu uităm că după ce a scăpat de şeful său de la PSD Bucureşti, Sorin Oprescu (Vanghelie era atunci vice la acea organizaţie), a scăpat şi de altădată puternicul Dan Ioan Popescu, şi el legat de PSD Bucureşti, iar acum îl elimină şi pe Mădălin Voicu, şi el fost vicepreşedinte al PSD Bucureşti în perioada 2005-2007.

Toţi cei excluşi se află cu mult mai sus pe scara evoluţiei culturale faţă de organizatorul PSD-ist al picnicurilor de 1 mai. Iată cum degenerează politica românească.

Poate că ucigaşul conjugării verbului "a fi" face munca murdară pentru Geoană. Să nu uităm că Oprescu şi Mădălin Voicu sunt apropiaţi ai fostului lider, Ion Iliescu, cel care l-a criticat recent pe preşedintele PSD pentru ideea de a angaja consultanţi americani. Or, este posibil ca Mirciulică, la orice critică iliesciană, să vadă în faţa ochilor culoarea roşie şi cuvântul "prostănac". De altfel, Ion Iliescu a şi declarat că "excluderea unui membru PSD, mai ales a unui membru al Consiliului Naţional, nu se poate face aşa, pe picior".

Dar Geoană greşeşte de crede că-l va mai putea folosi şi controla mult timp pe Vanghelie, aşa cum a greşit la timpul său Oprescu (în mod similar) şi nu observă că puterea preşedintelui PSD Bucureşti creşte în mod constant. S-ar putea să vină o zi când de toporul în spate din Ferentari să depindă viitorul politic al fostului ambasador al României în SUA.

În ceea ce îl priveşte pe Mădălin Voicu, observ că în această seară (la emisiunea "Vorbe Grele", la Antena 2 TV) acesta a emis o idee pe care o rumeg şi eu de câteva zile: Mircea Geoană va fi ajutat nu doar de PSD, ci şi de PDL, să intre în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, pentru a-i da şanse lui Băsescu să câştige...

Niciun comentariu: