luni, 25 mai 2009

Indiferenţă, cheltuieli inutile şi o tăcere ticăloasă

Şi astfel aş putea caracteriza poziţionarea societăţii româneşti faţă de "Gayfest 2009". Indiferenţa este mai ales a bucureştenilor, care nu au participat în numărul aşteptat la marşul normalităţii de vineri.

Cheltuielile au fost făcute
în special pentru parada gay - de ce trebuie oare să scoată contribuabilul român bani din buzunar pentru ca 900 de jandarmi şi poliţişti să păzească o mână de pederaşti şi de iubitori ai acestora? Să nu mi se replice că forţe de ordine (în număr sensibil mai mic de altfel) au fost prezente şi la cele două "marşuri ale normalităţii" de vineri şi sâmbătă. În absenţa "Gayfest" acestea ar fi devenit inutile şi nu ar mai fi avut loc.

Tăcerea ticăloasă este cea a majorităţii ierarhilor BOR, ale căror declaraţii referitoare la evenimentele ultimelor zile au strălucit prin absenţă - cu excepţia, penibilă, a cunoscutului comunicat oficial. Iată deci cine sunt duşmanii ortodoxiei, în sus-amintita opinie: cei care doresc respectarea Tradiţiei şi a Cuvântului lui Hristos.

Evenimentele se îndreaptă spre un previzibil deznodământ - asta dacă mădularele Bisericii nu vor reacţiona. Şi mă adresez acum tuturor celor care sunt cu inima alături de noi - este timpul unei acţiuni unitare, deschisă şi hotărâtă, paşnică, dar ferm asumată. O pâclă rău-mirositoare se întinde de pe un important deal al Capitalei, ameninţând să sufoce Adevărul şi Ţara. Timpul se scurge repede; depinde doar de noi să nu ne lăsăm "narcotizaţi".

11 comentarii:

Irina spunea...

e totusi bine ca la marsul pentru familie au fost mai multi oameni decat anul trecut, iar la parada gay mai putini. Sa speram ca cifrele vor evolua in acest mod in anii urmatori, astfel incat parada gay sa dispara de la sine :))

Mihail Albisteanu spunea...

Din păcate, este evident că "Gayfest" va continua - pentru că banii pentru astfel de manifestări vin, bine direcţionat, din Occident, scopurile fiind clar determinate.

Presiunile se fac cu orice prilej, fiind favorizate şi de prostia şi ticăloşia autohtonă. Tocmai ce am vazut reclama televizată a Festivalului de film "Transilvania". Artă curată, ce mai... Asta, ca să nu zic artă "pură" (pentru cine ştie bancul....

village voice spunea...

au venit toti soldovenii la bucuresti sa faca marsuri ale normalitatii si familiei!!!

daca ai venit la bucuresti trebuie sa te comporti ca un cetatean european al unei capitale de secol XXI nu ca o maimuta primitiva.

homosexualii au dreptul la libera asociere si strigatele de rusine impotriva lor se vor intoarce peste niste ani impotriva voastra.

va plangeti ca romania este prost vazuta dar contribuiti la asta. e rusinos ce s-a vazut pe euronews: un mars colorat al unor oameni care in restul anului sunt injurati din toate partile si discriminati si o manifestatie a urii cu niste gorile care urla sloganuri prefabricate.

RUSINE

Mihail Albisteanu spunea...

Baietel (sau poate preferi un alt apelativ...), se pare ca tu confunzi iertarea crestina cu prostia. Noi nu o facem. Ai cerut iertare pentru amenintarile cu moartea pe care le-ai proferat si ti-a fost acordata, in spiritul acelei religii pe care iti permiti sa o tarasti in mocirla obiceiurilor tale. Acum recidivezi prin injurii. S-ar putea ca organele statului sa isi faca totusi datoria si sa dai socoteala in fata legii pentru toate astea...

pouf spunea...

"marsul familiei" (sau cum s-o fi chemand) mi se pare un la fel de mare circ ca "gayfest". daca s-a ajuns sa se faca marsuri pentru ca fiecare sa-si exprime sexualitatea, e grav. astfel de "evenimente" ma fac sa ma bucur ca n-am mai apucat sa deschid televizorul de mai bine de un an.

Petru Neacsu spunea...

Pai don' Albisteanu, daca nu ar fi oameni ca tine, nu ar fi nevoie de forte de ordine.
Nu sunt gay si nici nu-mi pare un curent de moda, cum crede lumea.
Dar daca nu vrei sa te culci sau sa te mariti cu un barbat, care e problema ta???
Sincer. Cam la asta se rezuma treaba.
De cand eram mic, toate instinctele ma impingeau spre fete. NU ar fi fost nicio chestie mediatizata sau populara care sa ma faca sa nu cred asta. Deci nu e nimeni care sa influenteze mintile nimanui. Exista gay dealungul istoriei, toate mamiferele au tendinte de genul asta. Gata, obisnuiti-va cu ideea si ar fi mai simplu. Daca eu sa zicem prefer sa-mi iau palme peste fund de la prietena mea, e absolut treaba mea, nu? ...ce implicare ar avea altii in asta.
Faci ulcer pt ce fac altii in dormitor?..nu poti dormi noaptea?
Chiar timpul pierdut cu asta, nu-l poti folosi in ceva mai constructiv decat sa te doara ce face lumea in propriul dormitor?

"daca lumea si-ar tine preferintele religioase si sexuale in dormitor, ar dispare jumate din conflictele planetei" Unknown

Petru Neacsu spunea...

As dori ca sa apara comentariul, pt a prezenta mai multe puncte de vedere, chiar daca acide. Dar fiind un blog religios, imi imaginez ca cenzura e la loc de cinste. O zi buna

Mihail Albisteanu spunea...

Tov' Neacşu, din câte înţeleg, ai o problemă şi cu logica, nu doar cu politeţea. Pe mine nu mă priveşte ce fac oamenii în dormitoare, ci interesele politice care urmăresc distrugerea creştinismului prin promovarea căsătoriilor homosexuale şi a adopţiilor de copii de către cuplurile gay. Prea complicat ca să înţelegi. Cenzura nu este o practică creştină - ţi-am publicat comentariul, ca toată lumea să fie convinsă de orientarea ta sexuală - probabil asta îţi doreai: să risipeşti unele dubii. Cât despre timp, mai bine ai grijă de al tău - poate îl foloseşti ca să înveţi cum să te adresezi civilizat pe un blog...

Petru Neacsu spunea...

Oke, oke, hai sa zicem ca un cuplu gay ar infia un copil. Ce s-ar putea intampla?


PS. E mult prea comod si usor sa crezi in teoriile conspiratiei, nu exista niciun interes politic sa dispara niciun crestinism, chiar dimpotriva. Suntem unul dintre cele mai ignorante state europene, cu un numar nesanatos de mare al fanaticilor religiosi.
Daca nici atmosfera dintr-o tara atit de ghidata dupa religie nu e buna, ce mai doresti?

Mihail Albisteanu spunea...

Dacă doreşti cu adevărat un dialog, te aştept oricând la o bere în zona liceului pe care l-ai absolvit (dacă eşti în străinătate, atunci, la prima revenire în ţară...)

Anonim spunea...

cred ca vacanta de vara ar trebui sa fie mai lunga si vacanta de pasti la fel si as dori ca profesori sa nu ne dea atatea teme