sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Reacţia conservatoare

Dacă votul nu i-a ajutat să-l oprească pe Obama, conservatorii americani l-au folosit pentru a-i lovi acestuia unul dintre elementele de program electoral: căsătoriile gay. California (stat în care cca 18.000 cupluri "gay şi-au unit destinele" după o decizie a justiţiei care anula rezultatele referendumului din 2000) a interzis prin referendumumul organizat în paralel cu alegerile, căsătoriile gay. Un rol important în referendumul sponsorizat se pare de mormoni l-au avut catolicii hispanici din cel mai populat stat american. Asta da palmă pentru Hollywoodul stângist şi pro gay. Şi alte state, din sud, au procedat în aceeaşi manieră: marţi, Arizona şi Florida (şi în Florida există mulţi imigranţi hispanici catolici), în timp ce Arkansas a oprit adopţiile de copii de către cuplurile necăsătorite, fie acestea gay sau nu. Astfel, Connecticut şi Massachusetts rămân singurele state americane în care sunt permise uniunile homosexuale. Sunt astfel date că, în ceasul al 12-lea, America - aceea conservatoare - se trezeşte.

În Europa însă, somnul statelor naşte monştri financiari - Austria are o interesantă evoluţie din acest punct de vedere: după ce au dat iama prin băncile şi petrolul din România şi Ungaria, "austriecii" pun mâna şi pe Bursa cehă, una dintre cele mai importante ale zonei. Intrigante sunt acţiunile Austriei - ar fi interesant de ştiut cine se află în spatele lor şi ce urmăreşte.

3 comentarii:

rightwing wacko spunea...

austria a fost ,, finlandizata '' dupa retragerea rusilor in '55 , pana si stema - vultur tine in gheare o secera si-un ciocan, tara ramanand placa turnanta - alaturi de ciprul grecesc - a actiunilor subversive rusesti prin europa . cand haider a ajuns la putere acum vreo cativa ani am sperat ca va abroga statutul de neutralitate , aderand la nato si expulzand organizatia antioccidentala opec ,cu sediu la viena , dar acum am aflat cat de dreapta a fost si acest gay...

Mihail Albisteanu spunea...

"Gay"? Aşa a scris presa - că plecase în viteză de la un bar pentru gay. Oare când mergi la aniversarea mamei, care împlineşte 90 de ani, punctul de plecare poate fi un bar gay? Îmi permit să mă îndoiesc...

Cronicarul spunea...

MA UIT LA ESTIMARILE DE VOT (INCA MAI SPER NAIV , NU ESTE INCA ORA 21) SI MA GANDESC : CAND APARE DREAPTA CIVICA REALA , ANGAJATA POLITIC ? DA , DA , DA , NU FUGITI DE PARTIDE , VIN VREMURI INIMAGINABILE ! HINT : CITITI BLOGURILE LUI TEDDY JACOBSON : HELPFUL TIP OF THE DAY , COMMENTS BY T. (MAI ARE VREO 3-4 , ESTE UN EVREU CONSERVATOR , ANTI- OBAMA !).