luni, 28 iulie 2008

Înainte, către "1984"

Există o întreagă discuţie, pe care mulţi o consideră parte a "teoriei conspiraţiei", legată de numărul biblic 666, atât de cunoscut din "Apocalipsa Sfântului Ioan". Se spune acolo că acei care nu vor avea acest număr pe frunte sau pe mâna dreaptă, nu vor putea nici cumpăra, nici vinde. Mulţi s-au gândit la introducerea unor cipuri şi au văzut în cartea de credit universală un precursor al acestui sistem. Mărturisesc că nu am acordat o atenţie deosebită dezbaterii, chiar dacă acum vreun an şi jumătate am văzut la TV un reportaj despre un bar din Germania care practica - experimental probabil - plata cu ajutorul unui cip implantat în mână.

În seara asta însă am avut ocazia să văd cum postul "Realitatea TV" făcea (sub pretextul unei "istorii a cardului") propagandă pe faţă implantării cipurilor. Cu totală neruşinare, o voce feminină, idiot - enervantă ne prezenta (ca unor persoane cu handicap) mai întâi avantajele cardului faţă de banii lichizi: între altele, că nu-ţi mai ocupă loc în portofel! Apoi ne arăta o ultimă invenţie japoneză, care permite să faci plăţile cu ajutorul unui dispozitiv de mici dimensiuni de pe telefonul mobil. În final, vocea preconiza fericită viitorul luminos: momentul când se vor introduce cipuri şi vei putea să îţi iei o pereche de pantofi roşii printr-o simplă clipire din ochi!

Putem deci să ieşim din domeniul speculaţiilor: procesul de implantare a început. Se întâmplă acum, mai întâi prin această propagandă televizată. De altfel, implantările se realizează deja practic, sub diverse pretexte. Astfel, în SUA, persoanele care suferă de anumite boli grave, sunt sfătuite să înlocuiască brăţara de pe mână, care precizează boala de care suferă, cu un cip care să conţină întregul său dosar medical.

Nu este greu de presupus cât timp va dura până ce marea majoritate a tineretului, tâmpit de televiziuni, va accepta cu bucurie, ba chiar va cere ca astfel de cipuri să le fie implantate în mâini şi în capetele seci. Controlul va deveni atunci total.


Niciun comentariu: