joi, 20 decembrie 2007

Apărătorii guvernului

O nouă seară greţoasă la Antena 3: printre lingeri reciproce, fiecare către fiecare şi toţi către Cristoiu, se "discuta" cazul Orban - Cristoiu, Ciutacu, Badea, Gâdea, Radu Tudor (lipsea "Bran"). Mircea Badea: "Turcescu, aproape isteroid, făcea spume la gură...", sau: "linşajul mediatic făcut de Robert Turcescu...". Tot de "linşaj mediatic" a vorbit şi Marius Tucă, intrat pe telefon. Antenele lui Voiculescu (că el cu antene s-a ocupat şi înainte) au sărit iarăşi în apărarea guvernului. Am aflat astfel că musai trebuie ca cel care a filmat accidentul de la Cotroceni să fie omul serviciilor, că doar nu degeaba a zis Orban că a fost urmărit şi că Băsescu este (cum altfel) capul răutăţilor. Furioşii "deontologi" s-au arătat indignaţi de "măgăria gazetărească" - Cristoiu, şi sătui de "scârna asta jurnalistică şi de spiritul de haită" - Tucă (şi eu, care mă întrebam ce caută el în acea haită...) - dovedite de reporterii "Realităţii Tv", pocniţi în cap cu sacoşa cu pâine de familia fetei accidentate.. Tupeul acestor indivizi depăşeşte orice limită: nu a trecut anul de când îl făceau praf pe Băsescu, acuzându-l de violenţă şi furt în problema ziaristei de la Antena 3 - cea numită "ţigancă împuţită" de preşedinte. Atunci presa era cea agresată, nu era o presă "obraznică", "de haită". Iată că au descoperit că şi presa poate avea păcate. Greu. Era suficient să se uite la o înregistrare a uneia dintre penibilele lor emisiuni, ca să vadă şi haita şi păcatele. Dar Doamne - fereşte să fie EI cei atacaţi. Nu demult magistrul Cristoiu spumega de furie că legea nu-i permite să-l dea în judecată pe Băsescu, că acesta se foloseşte de poziţia de preşedinte pentru a-l calomnia (era vorba despre interviul în care preşedintele afirma că niciodată în timpul mandatului nu va discuta cu domnul Cristoiu, trimiţând la comportamentul acestuia faţă de Emil Constantinescu). Uita probabil domnul Cristoiu că el şi restul "deontologilor" îl tocau pe Băsescu seară de seară, în cele mai josnice moduri cu putinţă şi că nimeni nu i-a dat vreodată în judecată.

Nu este prima dată când Antenele sar în apărarea capabililor şi integrilor miniştri ai PNL. Tatăl caltaboşilor şi ministrul scapete s-au bucurat de aceeaşi apărare strălucită.

Altfel, straşnic guvern avem şi, mai important, în continuă remaniere: a plecat Remeş, s-a dus şi Chiuariu, sperăm să dispară Orban - şi poate îl ia şi pe David cu el; noroc cu ceilalţi - că de aceea merg astăzi învăţământul, politica externă şi economia pe drum bun, fără întoarcere şi veşnic le vom pomeni.

Niciun comentariu: